Haimme Salama-konnan eilen illalla jääkaapista autotalliin ja tänä aamuna nostimme sen huoneenlämpöön. Päivä meni aurinkoa ottaessa, mutta vähän Salama jaksoi syödäkin. Salama on esikoisen reunuskilpikonna (Testudo marginata), joka täyttää kesällä 11 vuotta.  Kun katsoo noita kinoksia ulkona, voi olla että Salama pääsee tänä keväänä ulkoilemaan tavallista myöhemmin, ehkä siinä syntymäpäivänsä paikkeilla eli heinäkuussa .

Kinoksista puheen ollen - lomamatkamme Nokialle meinasi katketa lyhyeen. Juutuimme kinokseen 550 metrin päästä kotoamme, kun yritimme puskea kinoksen läpi pikkutieltämme isolle tielle. Onneksi Sitikan pohjan saa nostettua ylös ja onneksi naapurit sattuivat olemaan hakemassa postiaan ja auttoivat työntämään auton irti kinoksesta, kun mies oli vähän lapioinut renkaita esille pehmeästä hangesta. Toinen kerta tänä talvena, kun lapioimme Sitikan irti hangesta . Loppumatka sujui kommelluksitta ja Edenissä oli lämmintä ja mukavaa. Piipahdimme paluumatkalla Tampereella Vakoilumuseossa. Jostain kumman syystä meidän perheemme museovalinnat ovat näitä teknisen alan museoita . Ja kävimme tietysti Vohvelikahvilassa, jota olen mainostanut lapsille vuosikausia. Tampereella asuessani se oli sopivasti matkan varrella, kun kävelin Armonkalliolta keskustaan.

Matkalla sain valmiiksi sukat vaihteeksi itselleni. Olen pitkän aikaa suunnitellut tekeväni itselleni Monkey Socksit ja lankakin oli valmiina; syksyn SNY-kierroksella H-anna lähetti minulle Zitron Trekking Hand Art -lankaa josta tiesin heti tekeväni nämä sukat. Toteutus vain vähän kesti...

Tänään ajattelin innoissani ryhtyväni tekemään Kotiliedestä löytämääni kaunista liiviä, vaan kuinka ollakaan, lehti löytyi mutta kaava-arkki jossa ohje on, on liian hyvässä tallessa . Yritin löytää lehteä kirjastostakin, mutta se oli lainassa.  Laitoin pyynnön Novitan Neulomoon ja sieltä kaava-arkki löytyikin nopeasti. Sen sijaan löysin kirjastosta kirjan Lankakaupan tyttö, jota taidankin aloittaa heti kun olen saanut kesken olevan kirjan luettua.

Lukemisiin!