...tuli tabletti.

Sain SNY:ltä viime kuussa kaksi kerää tummanviolettia Novita Puro Batikia. Ensin suunnittelin siitä liiviä itselleni, mutta selaillessani Novita Kevät -lehteä, silmiini osui dominotekniikalla neulottu tyynynpäällinen. Koska en ole ennen kokeillut dominotekniikkaa, päätin kokeilla sitä. Ostin vaaleampaa Puro Batikia seuraksi, mutta tuliko tästä vähän levoton? Ajattelin tehdä näitä kesäksi ulkopöydällemme koko perheelle omansa ja ehkä vielä muutaman ylimääräisen vieraita varten, koska näitä on tosi nopea ja hauska tehdä. Lanka on pehmeää ja melko löyhäkierteistä, niin että sääpuolia tuli herkästi - varsinkin kun silmät olivat kirjassa eikä neuleessa .

Ja taas huomaa hätäisyyteni. Tabletti piti päästä kuvaamaan heti eikä siinä ehtinyt mitään kostutuksia ja pingotuksia ajatella, tekele hangelle vaan ja kuvaamaan. Ehkä saatte tästäkin työstä vielä vähän paremman kuvan. Tai sitten jätän tämän koiranjälkineen kaikkineen; no, ainakin on puhdasta lunta.

Kävin eilen esikoisen kanssa lääkärillä, koska poika on yskinyt puolitoista viikkoa. Etenkin yöllä yskä on ollut kova eikä kukaan ole oikein saanut nukuttua. Lapsi on joutunut olemaan sekä viime että tällä viikolla poissa koulusta monta päivää, mikä on hänestä aivan kamalaa. Kyseessä on onneksi vain tavallista kovempi ja pitkäkestoisempi yskä, johon lääkäri määräsi keuhkoputkia avaavaa yskänlääkettä, ja viime yönä lapsi sai jo nukuttua. Huomenna päästän hänet kouluun, mutta tänään täytyy vielä ikävystyä kotona.

Täällä on kaunis auringonpaiste, mutta iltapäiväksi luvattiin lumisadetta. Saas nähdä pääseekö illalla oikein lumitöihin.