Sain valmiiksi pääsiäisenä aloittamani Sanna-neuleliivin (ohje Kotiliedessä 21/2009). Kiitos ohjeen lähettämisestä, Nallukka . Vähän ennen neuleen valmistumista tajusin että lanka loppuu kesken . Neuleliivin etureunaan olisi pitänyt tehdä helmineulereunus, mutta jouduin korvaamaan sen parilla virkatulla kerroksella. Enkä jätän liivin tällaiseksi, ehkä ostan lisää lankaa, jos jostain löydän.

Ensimmäisen kuvan kanssa kävi näin:

Sain neuleen juuri levitetttyä pöydälle, kun ulkoilusta väsynyt Dessi tuumi, että siinä onkin mukava uusi makuualusta. Ehkä Dessi piti neuletta omanaan, kun on niin ahkerasti osallistunut sen tekoon neulahuovuttamalla .

Kun kissa oli suvainnut poistua neuleen päältä (ehkä vähän yllytin kaatamalla sille lisää ruokaa kuppiin), puin liivin pikaisesti päälleni ja suunnistin ulos. Kuopus - hovikuvaajani - kuvasi neuleen edestä ja takaa. Lankana on Schanchenmayr nomotta Alpaka Fashion (väri 122) ja puikot Knit Pro Symphonie nro 4. Lankaa meni tasan 500 g ja vähän enemmän olisi siis tarvittu.

Malli olisi pitänyt tehdä vähän jäykemmästä langasta, sillä reuna lerputtaa ikävästi, ja kaulus olisi voinut alkaa vähän ylempää kuten mallissa, mutta muuten olen tähän oikein tyytyväinen. Lanka on ihanan pehmeää ja tosi lämmintä. Langasta lähtee ainakin näin aluksi melko paljon karvaa, joten mustan paidan kanssa livii ei oikein käy. Minulla on samaa lankaa oranssina (mikä yllätys!) 600 g, ja käytän tätä liiviä jonkin aikaa ennen kuin päätän mitä langasta teen. Jos karvanlähtö jatkuu, taidan tehdä asusteita. Tästä tulisi ihanan lämpimiä ja pehmoisia pipoja, huiveja ja käsineitä.

Pari päivää sitten huomasin, että omenapuun taimen ympärillä on kukkia. Kuten huomaatte, kaikki meillä ei ole keltaista tai oranssia . Kevät tulee vauhdilla ja lumi sulaa. Jännää nähdä missä kunnossa istutukset ovat talven jäljiltä.