Siirrän joka kesä suuren osan huonekasveista ulos talon pohjoispuolen ikkunalaudoille, mutta tänä kesänä siitä tuli jostain syystä (lue: Huopatossusen syystä) varsinainen Operaatio, jossa onnistuin työllistämään koko perheen.

Näin helposta asiasta tehdään vaikea :

1. En voi viedä kasveja ulos likaiselle ikkunalaudalle.

2. Ikkunalautoja ei kannata puhdistaa kun ikkunoita ei ole pesty.

3. Ikkunoita ei kannata pestä kun käytävää ei ole lakaistu.

Niinpä:

1. Esikoinen lakaisi käytävän

2. Kuopus pesi ikkunat ulkopuolelta (ja minä muut viisi pintaa kun näyttivät niin likaisilta puhtaaseen ulkopintaan verrattuna)

3. Mies puhdisti ikkunoiden karmit ja ikkunalaudat.

Ja niin:

Kasvit voivat viettää taas kesän ulkona.

Kastelen kasveja kesällä kun sattuvat silmiin - eivätkä kovin usein satu koska emme käytä pääovea kesällä juuri ollenkaan vaan kuljemme pihan puolelta. Muut kasvit otan sisään loppukesästä, mutta kaktukset saavat olla miltei yöpakkasiin saakka ulkona. Tällä hoitamattomuudella olen saanut joulukaktukseni kukkimaan joka vuonna marraskuussa . Tappioitakaan ei ole tullut -ehkä sen vuoksi että ovelana vien myös lasten kasvit ulos ja he kastelevat minun kasvini samalla kun omansa .

Käsityörintamalle kuuluu kuopuksen hupparia. Takakappale on valmis ja etukappale miltei kainaloissa. Tätä on paljon helpompi tehdä kuin esikoisen pooloa, koska voin käyttää pooloa mittana eikä tarvitse jatkuvasti juosta mittaamassa vaatetta kärsimättömän lapsen päällä. Malli on sen verran yksinkertainen (sileä neule) että pystyn lukemaan samalla. Minulla on taas menossa pohjoismaisten dekkaristien kausi. Ensin vuorossa oli islantilaisen Arnaldur Indiadssonin Hyytävä kylmyys, sitten yhden lempikirjailijani Anna Janssonin Haudankaivaja ja parhaillaan on menossa toisen lempikirjailijani Inger Frimanssonin Kissa, joka ei kuollut.

Mutta nyt ipanat ryysivät yläkertaan eli vuorossa on jokailtainen ääneenluku. Kahlaamme parhaillaan läpi Salaisuus-sarjaa jossa vuorossa on Kummallisen nyytin salaisuus.

Ensi viikolle on luvattu varsinaista kesälomasäätä, ihanaa. Kivaa viikkoa kaikille .

2.[[split]]