Sain tänään esikoisen poolon valmiiksi ja poika oli tosi tyytyväinen paitaansa.

Lanka on Garnstudion Delight jolle olen aivan myyty (no, purkaminen ei ole herkkua) ja puikot 2,5 Knit Pro pyöröpuikko, joita en vaihtaisi mihinkään vaikka maksettaisiin :D Malllineuleen esikoinen löysi alkuvuoden Modasta (tarkennan kun lehti löytyy) Paidan koko on 140 cm ja lankaa meni 275 g. Jokseenkin riittoisa lanka .

Minäkin olen tyytyväinen kauluksen päättelyä lukuunottamatta. Jos joku tietää mistä löytyisi ohjeet siistiin joustavaan päättelyyn, olisin ikikiitollinen tiedosta. Tiedän nähneeni ohjeen netissä tai jossakin kirjassa mutta tämän paidan kaulusta päätellessä se(kin) ohje oli hyvässä tallessa. Hihat olisivat saaneet esikoisen mielestä olla vähän pidemmät, mutta onneksi paita kelpaa näinkin.

Varsinais-Suomen matkallamme sain valmiiksi sukat jotka aloitin joskus alkukesästä töissä kahvitauollla. Mallineule on Jaywalker Socks, mutta viidellä välisilmukalla. Aloitin sukat kärjestä ja tein Magic loopilla parin kerrallaan niin kauan kuin lankaa riitti. No, eihän 50 g riittänyt kovin pitkään varteen koossa 38. Lanka on Regia Bamboo Color ja puikot Knit Pro nro 2. Tämä lanka ei oikein näytä Jaywalkereiden parasta puolta, mutta puikoilla on jo seuraava pari Fabelista, jossa malli näkyy hienosti.

Pojat viihtyivät Taattisten tilalla niin hyvin, että jäivät sinne meidän aikuisten käydessä muutaman tunnin reissulla Kustavin Savipajalla. Ja mikäs poikien on viihtyessä tutussa paikassa: olimme Taattisilla neljättä kertaa. Tänä vuonna ostimme savipajalta kanta-asiakastarjouksena ison salaattivadin, ja sen seuraksi pari pienempää kippoa. Samalla ostimme ruoka- ja aamiaislautasia. Olen kerännyt Kustavin Saven Rosa-astiastoa jo parikymmentä vuotta ja joka vuosi ostamme pajalta jotain uutta - mieluiten hyvässä tarjouksessa olevaa tavaraa.

Tässä kuopus syöttää Taattisten Figaro-kissalle makkaraa. Pojalla on eläinten käsittely hanskassa: talon kolme koiraa odottaa kauniisti vuoroaan

Oikein mukavaa ja etenkin lämmintä juhannusta kaikille