Tänään valmistui huppari, jota oli kiva tehdä ja joka muikeasta ilmeestä päätellen oli saajalleen mieluisa. Poika suostui jopa poseeraamaan tällä helteellä huppari päällään. Paikallaan hän ei oikein jaksanut olla, vaan otti erilaisia kuvausasentoja niin tiheään tahtiin ettei kuvaaja oikein pysynyt perässä .

Erityisen mieluisa oli neuleen kengurutasku.

Vaikkei sitä kuvista uskoisikaan, paita istuu tosi hyvin .

Ohje on Suuri Käsityö 2/2010 malli 14, mutta tein ohuemmasta langasta kuin ohjeessa oli (yllättävää vai mitä ) ja kiinnitin resorit eri tavalla eli ihan neuleen reunaan eikä 6 krs reunoista kuten ohjeessa oli. Tein koko neuleen Knit Pro pyöröillä 2,75 mm. Harmaa lanka on Mayflower Strompe og jumpergarn ja sitä kului 191 g (ostin 500 g) ja vihreä Gjestal Maijaa, jota kului 88 g (sitä ostin 200 g). Molemmat ovat niin perussukkalankaa että eiköhän niille käyttöä löydy. Maijaa olen käyttänyt ennenkin ja hyväksi havainnut, mutta Mayflowerin lanka oli uusi tuttavuus. Muuten tykkäsin tosi paljon, mutta solmuja oli melkein joka kerässä, joten tuli ylimääräistä pääteltävää.

Kauluksen ja hupun reunan resorin päättelin italialaisella päätelyllä, jonka ohjeen löysin Punokset puikoille -kirjasta. Tai jos rehellisiä ollaan, Neferi löysi ohjeen . Kiitos avusta, Neferi. Vaikka tapa onkin tavallisesti käyttämääni neuloen päättelyä työläämpi, lopputulos on tosi joustava. Kirjassa sanotaan, että se on myös siisti, joten ehkä muutaman harjoituskerran jälkeen minunkin päättelystäni tulee siisti .