Tämä on huivi, josta jo vihjailin aiemmin. Sain SWTC Therapi-lankaa Lankahullun kesäyllätyksen pariltani Päiviltä, mutta lanka loppui kesken ja Päivi ystävällisesti hankki sitä lisää. Malli on Knittystä ja ohje on aika vinkeä. Huivi tehdään kahdella pyöröpuikolla vuorotellen ja lopulta puikoilla on niin paljon silmukoita, että pitää olla tosi pitkät siimat. Minulla oli 3 mm Knit Pro pyöröt, joissa oli 80 ja 100 cm siima ja lyhyempi oli loppuvaiheessa vähän liian lyhyt.

En ajatellut käyttää huivia tuon paidan kanssa, mutta ainakin erotatte mikä on huivia ja mikä paitaa .

Tänään meillä kävi kiinteistövakuutusyhtiön ja rakennusliikkeen edustaja, ja sovimme remontin etenemisestä. He aloittavat purkamalla kylpyhuoneen seinät keittiön ja olohuoneen puolelta ja jatkavat niin pitkälle kuin tarpeen. Sovimme että pyrimme muuttamaan pois ensi viikon puolivälissä. Löysimme onneksemme lähistöllä sijaitsevan kongressikeskuksen omistaman asunnon, johon pääsemme muuttamaan heti. Asiassa on sekin hyvä puoli, että pojat pääsevät kulkemaan pyörällä kouluun.

Veimme äsken Dessin naapuriin, jossa toivomme sen viihtyvän evakossa olomme ajan. Heillä on vanha kissa ja koira ja jännitämme vähän miten kissat tulevat toimeen keskenään. Jätimme Dessin aluksi alakertaan, jossa on pannuhuone ja iso varasto ja paljon piilopaikkoja. Dessi vilahtikin heti hukkaan eikä tullut edes kuopuksen kutsusta esille. Ovi varsinaisiin asuintiloihin on aina auki, joten Dessi pääsee ihmisten luo halutessaan mutta voi myös mennä omaan rauhaansa.

Tilapäisasunnossamme on tietenkin lemmikkieläinkielto, joten Salamaakaan emme voi ottaa mukaan.  Alamme valmistella konnaa horrokseen, vaikka vielä onkin vähän aikaista, mutta eiköhän se onnistu. Käymme katsomassa sitä päivittäin ja siivoamassa terran ja toivomme että se nukahtaa muutaman viikon kuluttua.

Pihatyöt taitavat jäädä tänä syksynä vähän vaiheeseen ja voi olla että innolla rakentamani uuden kukkapenkin käy huonosti, jos joudumme asumaan poissa kovin kauan. No, sitten hankitaan keväällä uudet kasvit.

Viikonlopusta tulee varmaankin melko kiireinen, kun yritämme saada autotallia tyhjäksi keittiön ja olohuoneen kalusteita varten. Huomenna on miehen kummitytön rippijuhlat, joten työ jää pääosin sunnuntaille. Minuun iski ikävä flunssapöpö ja olen ollut puolikuntoinen eilen ja tänään.

Oikein mukavaa viikonloppua kaikille