Olemme päässeet remontissa jo kuivausvaiheeseen ja kylppärin, keittiön ja olohuoneen lattia on täynnä pattereita. Toivotaan että tämä kuivausvaihe etenee nopeammin kuin purku, jota vakuutusyhtiö onnistui jumittamaan useaan otteeseen. Ja mikä parasta: vakuutustarkastaja joutui vihdoin myöntämään, että meillä oli vain yksi putkivuoto eikä kahta niin kuin hän pitkään vänkäsi. Ja se taas merkitsee että meidän pitää maksaa vain yksi omavastuu .

Tämä kuivaussysteemi on käynnissä puolitoista viikkoa ja sen jälkeen tehdään uudet mittaukset ja katsotaan pitääkö kuivausta vielä jatkaa. Melkoisen massiivinen systeemi!

Keittiön ja kylppärin ulkoseinän vierestä lattia on avattu maahan asti, sillä vesi oli valunut seinän ja lattian rakoon.

Olemme saaneet kylppärin suunniteltua ja pätevä arkkitehtimme Mari onnistui mahduttamaan pieneen kylppäriimme jopa toiveidemme mukaisesti kylpyammeen. Toivomme että ehdimme tehdä tarjouspyynnöt remontista maanantaina, sillä tiistaiaamuna lähdemme viikoksi Teneriffalle lämmittelemään.

Olen kovasti miettinyt minkä käsityön otan reissuun mukaan. Sukkia olisi helppo tehdä, mutta pelkään että ohuet puupuikot katkeavat matkalaukussa. Viime yönä keksin, että teen tietysti sytomyssyjä. Niihin ei tarvita kuin muutama puuvillalankakerä ja virkkuukoukku.

Surettaa jo etukäteen että emme yli viikkoon pääse katsomaan Dessi-kissaamme. Dessillä on kova ikävä kuopusta ja kuopuksella (ja meillä muillakin) Dessiä. Käymme melkein joka toinen päivä katsomassa Dessiä hoitopaikassa ja se kuulemma itkee peräämme surkeasti. Harmi että Dessi ei ole oikein kotiutunut hoitopaikkaansa - liekö se jo liian vanha (8 v) vai ujosteleeko se vain talon omaa kissaa ja koiraa. Kissat väistävät vähän toisiaan ja murisevat mutta isompaa riitaa niillä ei ole ollut.

Salama laitettiin viikko sitten varaston jääkaappiin horrostamaan. Käymme kurkkaamassa sitä aina samalla kun käymme kotona. Eilen se jo nukkui eikä liikkunut horrosboksissa.

Mukavaa viikonloppua kaikille kylässäkävijöille .