Aamurusko lupasi hyvää säätä...

... ja päivä olikin aurinkoinen ja kaunis. Oli mukava ulkoilla pitkästä aikaa valoisaan aikaan eikä reilun kymmenen asteen pakkanen tuntunut liian kylmältä.

Sinitiaiset söivät ahkerasti talipalloja. Olemme vieneet kotipihalle reilusti talipalloja, mutta varakodissa emme uskalla ruokkia lintuja, koska (toivottavasti) muutamme täältä pois ennen kuin talvi on ohi.

Aurinko valaisi kauniisti puita ja teki lumelle varjoja.

Emme kuitenkaan ehtineet ulkoilla ihan koko valoisaa aikaa, sillä revimme kotona vanhoja tapetteja pois. Olohuoneessa oli alkuperäinen - vuosimallia 1986 - oleva kangastapetti, ja aiomme maalata kaikki seinät. Jos joku haluaa tulla kokeilemaan miten tapetti irtoaa maalaamattomasta kipsilevystä, tervetuloa meille . Vielä on parissa seinässä vähän irrottamista. Minulla oli tänään tällainen ahkera pikku apulainen, jota yritin siirtää pois revittävän tapetin kohdalta mutta löysin sen yhä uudelleen samasta paikasta. Lopulta sain tapetin revittyä pois ja hämis sai jatkaa elämäänsä rauhassa.

Arvatkaas muuten minkä väriset olo- ja ruokahuoneen seinät meille on tulossa. Ja Neferi ja Tarinakin uskovat ihan suosiolla, että mies valitsi nämä värit - ihan totta . Pojat haluaisivat kirkkaampaa väriä kaikkiin seiniin, mutta alkuperäisen suunnitelman mukaan muut seinät maalattaisiin vasemmanpuoleisella värillä ja vain yksi seinä oikeanpuoleisella. 

Muuten remontti ei ole taas viikkoon edennyt mitenkään. Koti olisi riittävän kuiva rakennushommiin, mutta emme ole saaneet rakennusfirmoilta tarjouksia remontista. Yksi ehdotti että he tekisivät homman tuntityönä, mutta emme edes esittäneet tarjousta vakuutusyhtiölle. Sieltä olisi vastauksena ollut varmaan iso . Toinen firma lupasi tehdä tarjouksen keskiviikkoon mennessä - siis tämän viikon keskiviikkoon! Ei hyvältä näytä...

On meillä sen verran ensimmäistä adventtiakin tarkoitus juhlia, että uunissa muhii parhaillaan peruna- ja lanttulaatikko ja jääkaapista löytyy paria eri tavalla valmistettua lohta. Jälkkäriksi on glögiä ja pipareita joko Mustapekka-juustolla tai (juustokammoiselle esikoiselle) ilman. Harmi kyllä emme ole löytäneet varastosta mistään muuttolaatikosta piparkakkumuottejamme, joita on n. 50 (ihan totta), joten pitänee ostaa pojille pari uutta muottia että saamme itsetehtyjä pipareita jouluna.

Mukavaa adventin aikaa kaikille.