Lehdet otsikoivat joka vuosi talvesta joka yllätti autoilijat. Me olemme varautuneet talveen jo hyvissä ajoin vaihtamalla autoihin talvirenkaat, mutta lauantaina huomasimme että osa talvivaatteistamme on väärässä paikassa. Minulla oli varakodissa vain kämmekkäitä ja sormikkaita ja kaikki paksut käsineeni olivat kotona - onneksi eteisessä joka on ollut koko remontin ajan käytössä. Esikoisella oli huonompi tilanne, sillä hänen pitkävartiset talvisaappaansa olivat kutistuneet kesän aikana käyttökelvottomiksi . Kävimme kolmessa kenkäkaupassa, jossa kaikissa oli sama malli poikien talvikenkiä kokoa 38. Mallin nimi oli ei-oo ja sitä tarjottiin jo viime vuonna kooossa 37. Näyttää siltä että poikien mallit loppuvat kokoon 36 ja miesten mallit alkavat koosta 39. Siinä välissäkö pitäisi käyttää naisten kenkiä .

Puutteellisista varuisteista huolimatta ulkoilimme viikonloppuna ahkerasti. Kysyin pojilta, mikä on tärkein ulkoiluvälineeni ja molemmat arvasivat heti että se on kamera.

Tuuli oli ajanut järven rantaan sohjoa, jossa oli hauskoja railoja.

Metsänreunassa pikkukuusi oli saanut ylleen jo kunnon lumikerroksen ja tälle viikolle on luvassa lisää lunta. Esikoisen talvisaappaiden lisäksi joudumme ostamaan kuopukselle sukset ja monot, sillä edelliset ovat myös kutistuneet kesän aikana .

Mukavaa talvista viikkoa kaikille .