Dropsin joulukalenterin 3. luukusta tuli niin hienot sukat, että puikoilla on jo toinen pari. Ensimmäiset tonttusukat saa mieheni, joka on vuodessa kuluttanut puhki kaksi paria ohuita villasukkia. Tein näistä vähän paksummat (Nallea ja Maijaa) ja neuloin ohjeesta poiketen vahvistetun kantapään.

Puikkoina käytin resorissa 2,75 mm ja muualla 3 mm Knit Pro 100 cm pyöröjä. Langanmenekki oli yhteensä 116 g. Taas huomasin että kirjoneule ei ole minun lajini. Työssä oli parhaimmilaan 6 lankaa (3 väriä kummassakin sukassa) ja ne olivat monasti niin tuhannen sotkussa että selvittelin lankoja varmaan yhtä kauan kuin neuloin sukkia. En silti näemmä oppinut mitään, koska rupesin heti tekemään toista paria samalla mallilla .

Remontti on edennyt vähän: putkimies aloitti eilen ja toivoo saavansa putkituksen valmiiksi tällä viikolla. Viikonloppuna teimme autotalliin tilaa lämminvesivaraajalle, joka tulee käytännöllisesti keittiömme seinän taakse ja putket kylpyhuoneeseen vedetään keittiön katon kautta. Tähän asti varaaja on ollut toisessa päässä taloa ja veden lämpeämistä on saanut odottaa hetken jos toisenkin. Jouduimme myös purkamaan kaikki keittiön yläkaapit, mutta ainakin remontti etenee. Vakuutustarkastaja tuli vähän vastaan, kun emme hyväksyneet hänen hylkäämiään osia remontissa, mutta vääntö kuluista jatkuu vielä. Hän yrittää selvästi väsyttää meidät jumittamalla jokaista remontin askelta pari viikkoa, mutta onneksi mieheni on kärsivällinen ja jaksaa vaatia kunnon korvauksia. Moni olisi varmaan jo antanut periksi ja hyväksynyt vakuutustarkastajan ehdot.

Joulusta minä en ole ottanut ennenkään stressiä, sillä vietämme rauhallisen joulun kotona oman perheen kanssa, mutta remontti stressaa jonkin verran. Olen yleensäkin aamuvirkku, mutta viime aikoina olen herännyt jo ennen viittä! Töihin ei oikein kehtaa lähteä siihen aikaan, joten otan puikot käteen ja asetun kirkasvalolampun ääreen neulomaan. Myös teetä kuluu sekä töissä että kotona ja etenkin rauhoittavaa rooibosta menee litrakaupalla. Pojatkin juovat mielellään iltateetä ja meillä onkin avattuna 2 mustaa teetä, 2 vihreää, 1 valkoinen, 3 rooibosta ja 1 yrttitee . On ainakin valinnanvaraa.

Viikonloppuna pojat leipoivat joulunajan ensimmäiset piparit, kun joulutonttu toi heille muutaman piparimuotin ja kaulimen. Tontulla on tapana tuoda pieni muistiainen (kalenterikynttilä tai jokin joulukoriste) jokaisena adventtina. Kuten huomaatte, meidän piparimuottimme eivät ole ehkä sieltä perinteisimmästä päästä - kuten eivät piparkakkutalotkaan. Kuopus suunnitteli tekevänsä possukarsinan, kun pääsemme kotiin ja loput piparimuotit löytyvät, niin että hän voi tehdä kolmen kokoisia possuja. Esikoinen kaipailee rättisitikkamuottiaan, jotta hän voisi tehdä roboteista ja rättäreistä autotehtaan .

 

Löysimme vihdoin esikoiselle talvikengät - kahdeksannesta kaupasta. Kävimme sekä kenkäkaupoissa, urheiluvälineliikkeissä että tavarataloissa eikä missään ollut enää jäljellä (tai vielä tullut) poikien talvikenkiä kokoa 38. Kävimme myös Espoon kierrätyskeskuksessa, josta löysimme molemmille pojille monot, kuopukselle luistimet, kypärän ja mailan ja esikoiselle jääkiekkohanskat. Pojat olivat sunnuntaina 1,5 tuntia luistelemassa eikä kuulemma ollut yhtään kylmä, vaikka lämpötila oli -14. Suunnittelimme lähtevämme hiihtämään tänä iltana, mutta esikoisen vatsa tuli kipeäksi ja hän joutui jäämään kotiin sairastamaan. No, eipä taida tänä talvena hiihtokelit ihan äkkiä loppua.

Stressitöntä joulun odotusta kaikille .