Minulla ei ole ollut kauluria ja kaulani on palellut ulkoillessa (paitsi silloin kun olen "lainannut" kuopuksen kauluria), joten päätin että on aika tehdä kauluri. Langaksi valikoitui ihanan pehmeä Schachenmayr Nomotta Alpaka Fashion, jota olihuivin jäljiltä vielä varastossa. Löysin Ravelrysta kauniin mallin Cowl de Printemps, jonka tein 3,5 mm Knit Pro pyöröillä. Kun vähensin kaksi mallikertaa, kaulurista tuli juuri sopiva minulle.

 

Kauluriin meni vain 44 g lankaa, joten tein sille vielä kaveriksi myös Ravelrysta löytämäni Beret de Printempsin. Tämän tein 3 mm Knit Pro pyöröillä ja ohjeen mukaisella silmukkamäärällä. Ohjeesta poiketen tein kaksinkertaisen reunan, joka takaa hatun paremman päässäpysymisen.

Baskeriin meni 67 g lankaa ja kun sitä jäi vieläkin reilusti, päätin tehdä settin vielä kämmekkäät samalla mallikuviolla. Loin 40 silmukkaa ja tein mallikuviota ensin 3 kertaa, sitten päättelin silmukat peukaloa varten ja loin ne uudelleen ja toistin mallia vielä 1,5 kertaa. Kämmekkäät tein 3 mm Knit Pro pyöröillä ja niihin meni 54 g lankaa.

Koska lankaa jäi vieläkin melkein saman verran kuin tähän settiin meni, jätin loppulangan suosiolla odottamaan uutta inspiraatiota ja siirryin uuden hankintani kimppuun. Halusin itselleni ohuen neuleen ja löysin Menita Outletista Teetee Elegantia. Ostin vain 5 vyyhtiä, sillä 50 g vyyhdissä on peräti 500 m lankaa.

Ajattelin tehdä tästä jakun, mutta koska lanka on niin pehmeän tuntuista sitä on turha "hukata" toisen vaatteen päällä käytettäväksi ja päätinkin tehdä paidan. Erilaisten mallitilkkujen jälkeen päädyin neulomaan lankaa 2-kertaisena 2,5 mm puikoilla. Ihastuin heti Moda 1/2011 -lehdessä ollesseen röyhelöpäänteiseen puseroon (malli 18) ja kokeilen josko se onnistuisi tästä langasta.

Remonttikin etenee vauhdilla,  ja toivomme pääsevämme omaan kotiin muutaman viikon kuluttua.

Tyhjimmillään kylpyhuone näytti tältä.

Sitten sinne asennettiin lattialämmitys, jonka jälkeen lattia valettiin.

Nyt kylppärissä on jo seinät ja muiden huoneiden lattioille on asennettu lattialämmitys. Alkuviikolla muut lattiat valetaan ja kylppärissä ruvetaan tekemään vesieristeitä ja sitten päästään laatoittamaan. Ensi viikonloppuna minulla voi jo olla näyttää kuvia vähän valmiimmasta talosta .

Hyvää sunnuntaita kaikille.