Ostin joskus 200 g tummanharmaata Gjestal Naturgarnia, kun halvalla sain (1 € / kerä) ja päätin kokeilla miten se huopuu. Neuloin 8 mm puikoilla Dessille makuualustan - sopiva kokeilu koska lopputuloksen koolla ei ole merkitystä. Naturgarn ei ainakaan 40 asteen kirjopesussa huopunut kovin paljon: alkuperäisen työn koko oli 45 x 45 cm ja lopputuloksen 35 x 35 cm. Laskekoon ken haluaa montako prosenttia neule huopui - minä en viitsi kun on vapaapäivä .

Tummanharmaa neule on tammikuisena iltana melko epäkiitollinen kuvattava.

Esikoinen valitti, että pannulappumme ovat niin ohuita että sormet palavat,joten loppulangoista virkkasin patalappuja, joista tuli juuri sopivan paksuisia.

Pyöreä on virkattu pylväin ja se huopui vähän enemmän kuin kiintein silmukoin virkatut. Kahdesta muusta piti tulla kuusikulmioita, mutta yhdestä tulikin kahdeksankulmio. En ollut oikein tarkkana, koska luin virkatessani Hannu Mäkelän mielenkiintoista kirjaa Kivi. Pystyn hyvin lukemaan neuloessani, mutta olen ennenkin huomannut että virkkaaminen ja lukeminen eivät ole sopiva yhdistelmä . Eipä tuo muoto haittaa, kun patalaput tulevat omaan käyttöön.

Tänään ajattelimme lähteä Espoon kaupunginmuseoon katsomaan jäämies Ötziä ja rakentamaan keihäänkärkiä kivikautisen mallin mukaan. Huomiseksi on suunniteltu murhamysteerin ratkaisemista Heurekassa. Nyt lähden kuitenkin pesemään värin pois hiuksista ja katsomaan kuinka punaiset niistä tuli.

Leppoisaa loppiaista.