Viime viikonloppuna pääsimme vihdoinkin muuttamaan takaisin kotiin. Muutto alkoi perusteellisella siivouksella, jossa meillä oli apuna kaksi siivoojaa. Kaikki oli pestävä tai pyyhittävä kostealla: katot, seinät, lattiat, huonekalut, kaapit, joka ikinen esine joka tulee käyttöön. Voitte arvata että urakka jatkuu vielä jonkin aikaa. Siksi saattekin kuvia siitä miltä kotonamme näytti ennen kuin tavaroita alettiin kantaa sisään. Vielä jonkin aikaa meillä on "muutama" muuttolaatikko, säkki, nyytti ja nyssykkä joka huoneessa.

Olohuone (yllä) ja ruokailuhuone (alla) ovat yhtenäistä tilaa ja niiden seinät on maalattu samalla värillä. Paitsi että mies halusi yhden ruokailutilan seinän vielä kirkkaammaksi. Nämä värit tuovat mieleen Teneriffan, jossa olimme lomalla remontin alkuvaiheessa. Olohuoneen, ruokailuhuoneen, keittiön ja kylpyhuoneen lattiat ovat samaa laattaa ja mies suunnitteli niihin mielestäni kivan kuvion. Kylppärin lattia tosin on kaatojen vuoksi pienempää laattaa.

Koska kylpyhuoneen seinää (oranssi seinä) siirrettin n. 30 cm, kirjahyllymme ei enää mahdu takana näkyvälle seinälle. Mies ehdotti, että siirrettäisiin se vastapäiselle seinälle, jossa meillä ennen oli sohva ja akvaario. Pidin ehdotusta hyvänä, etenkin kun olin esittänyt samaa ajatusta jo ennen remonttia. Olen ennenkin huomannut että paras tapa saada tahtonsa läpi on heittää ajatuksia vain puolihuolimattomasti ilmaan ja antaa ajan kulua. Lopulta mies esittää ne omina ajatuksinaan.  Tunnistaako joku muu miehessään saman piirteen .

Suurimman muutoksen koki kaiken pahan eli vesivahingon alku ja juuri: kylpyhuone. Meillä vain mies tykkää saunoa ja hänkin käyttää omaa pikkusaunaamme vain muutaman kuukauden talvella. Heti kun putket sulavat, hän siirtyy saunomaan vanhempiensa rantasaunaan. Niinpä minä ja lapset saimme vihdoinkin toivomamme kylpyammeen, jossa mieskin on jo kylpenyt.

Ennen remonttia kylpyhuone oli alkuperäisessä kunnossa: seinissä oli kuvan vaaleansinistä kaakelia ja lattia oli viininpunainen. Arvatkaa sattuiko värisilmääni joka kerta kun kävin kylppärissä . Muistona vanhasta halusimme säilyttää ylläolevan kuvan, jonka käyttämämme rakennusliikkeen Puuha Oy:n uskomattoman taitavat remonttimiehet saivat ehjänä irti.

Lopuksi esittelen vielä lämpökeskuksemme - takan joka pitää meidät lämpiminä kylmimpinäkin talvina. Toistaiseksi meillä on pikkuisen viileää, kun takkaa ei saa vielä lämmittää ja lattialämmitystä saa nostaa vain asteen viikossa. Onneksi on villapaitoja ja huopatossusia, ettemme vallan palele. Ja Dessi-kissa muutaa kotiin vasta ensi viikonloppuna, jos nyt ylipäätään saamme sen enää mukaamme.

Takka oli päällystetty antiikkilaastilla, jota oli mahdoton pitää puhtaana, joten se näytti 25 vuoden käytön jälkeen aika kaamealta.

Takka päällystettiin samoilla laatoilla joita käytimme lattiassa ja kylppärin ja keittiön seinissä. Vielä kun käsittelemme luukun, takkakin on kuin uusi. Ja pysyy sellaisena, sillä laatat on helppo pestä puhtaiksi.

Kiitos teille kaikille jotka olette jaksaneet kannustaa meitä läpi tämän melkein puoli vuotta kestäneen kaaoksen. En tiedä miten olisin jaksanut kestää vesivahingon aiheuttaman pakkoremontin ja sen aikaisen evakon hotellissa, jos en olisi saanut purkaa ajatuksiani teille ja saanut ilahduttavia kommenttejanne .