Meillä koko perhe on kova juomaan teetä ja viikonloppuaamuisin teetä juodaan pitkään. Edellinen pannumyssy oli huono (itse keksitty malli) ja kun löysin Debbie Blissin kirjasta Neulojan vuosi hienon pannumyssyn, pitihän sellainen tehdä.

Voitin Janetin arvonnassa kaksi kerää Nallea, jotka sopivat Kustavin saven Roosa-astiastomme seuraksi paremmin kuin hyvin. Esikoinen askarteli pannumyssylle tupsun, minä en osaa tehdä noin tuuheaa ja tasaista. Viininpunaista Nallea meni melkein koko kerällinen ja luonnonvalkoista n. 60 g. Puikkoina käytin 3,5 mm pyöröjä.

Malli oli aika hauska ja helppo, muttei ainakaan villalangasta kovin kiva tehdä. Lanka piti kiristää nurjalla puolella eivätkä sormeni oikein tykänneet siitä hommasta. Myssy on neulottu aina oikein ja lopussa kavennettu nopeasti.

Kuva nurjasta puolesta ehkä antaa paremman käsityksen tekotavasta kuin selitysyritykseni . Ehdimme testata pannumyssyn sunnuntaiaamiaisella ja tee pysyi lämpimänä.

Tyynynpäällisestä jäi vielä kiusallisesti kahta sävyä Puro Batikia ja halusin kuluttaa langan loppuun. Tein uudelle työkännykälleni pussin ja sain sinisen langan loppumaan. Punaista jäi vieläkin, joten täytynee väsätä pussiin jonkinlainen naru loppulangasta.

Mallineule on samaisesta Debbie Blissin kirjasta. Pitsineulepaitanikin on edistynyt. Tosin en ole neulonut sitä silmukan vertaa, mutta kastelin etu- ja takakappaleen ja jätin ne tekeytymään muotoonsa. Jospa kohta innostuisin tekemään hihatkin.

Yritimme viikonloppuna edistää terassikauden alkua lapioimalla lumikasaa matalammaksi, mutta viime yönä saimme lunta vähän lisää. Tähän aikaan vuodesta minun tekisi mieli lähteä kuukaudeksi jonnekin jossa on joko kunnon talvi tai kunnon kesä ja välttää kamalat kurakelit . Myönnän etten ole kevätihminen ollenkaan.

Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille.