Pääsiäisenä oli hieno ilma ja minäkin voisin jo sanoa että oli lämmintä. Villasukkia en toki riisunut, mutta tein puutarhatöitä lyhythihaisessa paidassa . Minun tehtävänäni oli lähinnä olla henkisenä ja fyysisenä tukena, kun lapset tekivät omia töitään.

Esikoinen laajensi kilpikonnansa ulkoterraariota ja sen pinta-ala kaksinkertaistui aikaisemmasta. Autoin häntä kaivamaan maata reunanauhan upottamista varten, mutta aidan 12-vuotias rakensi aivan itse. Kävi vain välillä pyytämässä isältään työkaluja. Terrasta tulee hieno, kunhan kasvit vähän kasvavat. Esikoinen istutti terraan minttu- ja sitruunamelissapuskat, jotka toivottavasti tarjoavat konnalle varjoa. Eikä ainakaan tarvitse miettiä, onko kasvi myrkyllinen kilpikonnalle. Salama oli oikein tyytyväinen terraansa ja vietti siellä koko eilisen päivän.

Kuopus halusi itselleen kukkapenkin ja hän kaivoi sitä kasvimaan vieressä olevan kiven juureen. Autoin häntäkin vähän kaivuupuuhissa ja reunanauhan asentamisessa, mutta mullan poika haki itse multakasasta ja istutti kasvit. Hän etsi haluamiaan kasveja kukkapenkeistäni ja kaivoi ne luvan saatuaan ylös ja istutti omaan penkkiinsä. Vähän se on vielä autio, mutta niin on takana näkyvä kasvimaakin.

Poikein auttamisen ohessa tein vähän muitakin puutarhatöitä, kuten leikkasin muutamia pensaita ja siirsin pari kasvia. Kasvimaahan en vielä laita mitään, vaan odotan että maa lämpenee ensin kunnolla. Ei meillä sentään ihan vain töitä tehty, vaan pystytimme myös trampoliinin jossa pojat jaksoivat hyppiä tuntikausia.

Esikoinen veti hienoja voltteja.

Kuopuksen pitkä tukka oli melkoisen sähköinen volttien jälkeen .

Tänään on vielä lämmintä, mutta sitten alkaakin kuulemma kylmetä, kuten tietysti vappuun kuuluukin. Oikein pirteätä vapunalusviikkoa kaikille.