Olen taas lukenut niin monen ahkeran ja taitavan puutarhurin blogeja, että innostuin välillä kuvailemaan oman pihankin kasveja. Ja kun ensi keväänä olen taas unohtanut monen kasvin nimen, voin tarkistaa täältä mitä ne ovatkaan .

Vuosi sitten ihmettelin mikähän tämä mahtaa olla ja blogiystävät valistivat, että se on kaunokainen.

Kultatyräkki on viime syksyn hankintoja ja koska sen nimilappu oli pysynyt maassa talven yli, minun ei tarvinnut kysyä keneltäkään mikäs tämäkin taas on .

Tämän kasvin olen saanut vuosia sitten enkä kykene muistamaan keneltä - saati mikä kasvi mahtaa olla kyseessä. Se kukkii sinisin kukin ja on kova leviämään. Jos kukaan ei tunnista (ainakin Tarikka kyllä tunnistaa), laitan myöhemmin kuvan kukkivasta kasvista.

Viime kesänä perustettu kukkapenkki näytti aamulla tältä. Narsissit ovat mielestäni liian korkeita tähän penkkiin ja siirränkin ne muualle kunhan sipulit ovat keränneet voimaa jaksaakseen kukkia taas ensi keväänä. Muuten olen toistaiseksi oikein tyytyväinen penkkiin, joka kieltämättä jäi jonkin verran hunningolle kun jouduimme syksyllä pikaisesti muuttamaan tilapäismajoitukseen.

Aidakkeessa olevat humalat näyttivät alkukeväästä hyvin huonovointisilta. Ne kasvavat isoissa puisissa laatikoissa, jotka oli vuorattu muovilla ja multa oli hyvin kosteaa. Vaihdoimme mullan kokonaan ja vuorasimme laatikot vettä paremmin läpäisevällä suodatinkankaalla. Kaikki neljä humalaa näyttivät selviävän rajusta mullanvaihdosta ja kasvavat kohisten. Istutin jo esikasvattamani krassit, orvokit ja oppineidenkukat laatikoihin eivätkä ne ole ainakaan vielä saaneet kylmää ja elävät hoidostani huolimatta .

Hyvää viikonjatkoa kaikille puutarhureille ja puutarhattomille tasapuolisesti.