Sain Kristalta haasteen, jossa pitää julkaista kissasta tuore kuva ja kertoa kissasta, sekä antaa haaste eteenpäin kahdelle.

Meillä kissat ovat kesällä niin paljon ulkona, että kuvatkin pitää napata kun kissa sattuu hollille . Tässä kuvassa Dessi, joka juuri täytti 9 vuotta, tarkistaa reviirin yläilmoista.

Dessi tuli meille viisi vuotta sitten, kun kuopus halusi kovasti kissaa. Meillä oli siinä vaiheessa enää yksi koira ja se oli kovin yksinäinen vanhan koiramme kuoltua. Vähän aikaa miestä pehmiteltyämme haimme Dessin. Se oli hyvässä kodissa ja tottunut lapsiin ja koiriin. Sen ainoa ongelma oli perheeseen otettu pentukissa, jota Dessi ei sietänyt alkuunkaan. Hyvin haikein mielin perhe luopui Dessistä varmistettuaan ensin että se saa meiltä hyvän kodin.

Viime syksynä jouduimme muuttamaan ison vesivahingon vuoksi pois kotoamme hotelliin jonne ei saanut ottaa lemmikkejä (no, kilpikonnan saimme ottaa mukaan). Dessi pääsi naapuriimme ihanan eläkeläispariskunnan luo ja viihtyi siellä hyvin. Dessi on melko hidas sopeutumaan uusiin asioihin ja vaikutti siltä että se ei halua enää muuttaa takaisin meille oltuaan puoli vuotta naapurissa. Jätimme Dessin naapureiden hellään hoivaan, mutta koska meistä kissaton talo on tyhjä talo, haimme keväällä Hesystä Asterixin.

Asterix on 1,5-vuotias leikattu poikakissa, hyvin erilainen kuin Dessi. Dessi on hiljainen, Asterix äänekäs. Dessi on arka, Asterix rohkea. Tässä kuvassa Asterix tulee kovaan ääneen huutaen kotiin. Pari kuukautta sen jälkeen kun Asterix oli muuttanut meille, Dessi päätti sittenkin tulla naapurista takaisin meille. Yhtenä iltana se vain ilmestyi kotiin, mutta koki melkoisen järkytyksen havaittuaan, että sen kotona onkin toinen kissa. Asterix yritti heti alusta asti tehdä kovasti tuttavuutta, mutta Dessi meni pakoon ja murisi jos Asterix tuli liian lähelle. Nykyään kissat tulevat jo ihan hyvin toimeen, vaikka eivät ihan vieri vieressä olekaan. Ystävystyminen on täysin Asterixin ansiota, se ei ymmärrä ollenkaan että voitaisiin olla riidoissa .

Tämä kuvasarja kuvastaa mielestäni hyvin kissojen välejä. Ylemmässä kuvassa Asterix on selvästi menossa liian lähelle ja Dessi tuijottaa sitä varoittaen. Asterix katsoo poispäin ja koettaa olla vaarattoman näköinen. Alemmassa kuvassa Asterix lähtee kauemmas ja Dessi selvästi rentotuu. Dessi on jo melko hyvin tottunut kakaran läsnäoloon ja yrittää jo joskus leikkiäkin Asterixin kanssa. Vähän näiden kuvien ottamisen jälkeen kissat juoksivat peräkkäin pihalla ja kiipesivät samaan puuhun.

Pyytäkää minulta kissakuva ja saatte kissojemme elämäntarinan . En kehota lähettämään koirakuvahaasteita: minulla on ollut kolme briardia ja niistä saisikin jo kilometrin pituisen postauksen .

Jaan tämän haasteen eteenpäin vähän uudemille kissatuttavuuksilleni:

Ponnin puuhapaja

Ihan pihalla