Meillä on tarkoitus remontoida eteinen ja yksi alakerran huone tänä kesänä. Esikoinen pääsee muuttamaan remontoituun huoneeseen nykyisestä pienestä matalasta aulanakin toimivana huoneestaan. Viimetalvisen pakkoremontin aikana asensimme vesikiertoisen lattialämmityksen muualle alakertaan ja tänä kesänä se tulee myös näihin kahteen remontoitavaan huoneeseen.

Tästä lähdimme liikkeelle kesäkuun alussa. Tai ei ihan tästä: takaseinältä on purettu koko seinän levyinen vaatekaappi. Kuvassa oleva ovi ei ole vuosiin vienyt enää mihinkään.

Kolmen viikon lomansa aikana mies purki lattiat, katot ja seinät. Esikoisen tulevasta huoneesta purettiin vain lattia ja osa seinistä.

Tämä kuva on otettu esikoisen huoneesta eteiseen. Puretun väliseinän paikalle on rakennettu tilapäisiä tukia. Tässä on ennen ollut ovi, mutta tämä seinä menee kokonaan umpeen ja ovi esikoisen huoneeseen tulee olohuoneesta. Sillä tavalla saamme isot kaapit sekä eteiseen että pojan huoneeseen. Takaseinällä oli pienen pieni tuulikaappi joka purettiin niin että eteisestä tulee käytännöllisempi.

Eilen valettiin lattiat. Valu piti tehdä jo viikkoa aikaisemmin, mutta putkiliike ei päässyt asentamaan lattialämmitystä, koska kuljetusliike oli kadottanut putkikuljetuksen! Lattian pitää antaa kuivua jonkin aikaa ennen kuin pääsemme jatkamaan remonttia. Lattiaan tulee samaa laattaa kuin muissa alakerran lattioissa ja seinät maalaamme. Esikoinen saa itse päättää huoneensa värin, mutta eteiseen tullee samaa keltaista kuin olohuoneessakin - ihan siitä syystä että yksi eteisen seinä on jo maalattu sillä värillä.

Tässä se meidän kesämme sitten mukavasti meneekin eikä tarvitse miettiä lomamatkoja. Tosin mies ja pojat kävivät viime viikolla miehen sisaren luona Tukholmassa ja elokuussa he lähtevät pariksi viikoksi Joensuuhun, mutta muita matkoja ei tänä kesänä varmaankaan tehdä.

Lopuksi vielä kuva siitä miten yhteinen vihollinen yhdistää ;)

Grislin tulon jälkeen Dessi ja Asterix mahtuvat jopa syömään yhtaikaa.

Grisliä kissat eivät jaksa ihan hirveästi kiinnostaa ja Asterix onkin jo useasti haistellut Grisliä. Dessi varovaisempana katsoo vähän kauempaa. Grisli on Rekku Rescuen kautta Tallinnasta tuotu katukoira. Tai oikeastaan sen emä oli katukoira - Grisli on syntynyt koiratarhalla ja viettänyt siellä ensimmäisen elinvuotensa. Pari kuukautta sitten se tuli Suomeen kotihoitoon, josta haimme sen kotiin. Muutaman päivän kokemuksella täytyy sanoa, että se on kaikin puolin mukava koira <3.

Lomani alkamisen kunniaksi sääkin on taas vähän lämmennyt ja auringonpaisteen ansiosta olen jopa saanut jotakin aikaiseksi käsityörintamalla. Valmista ei toki ole, mutta pari työtä saattaa valmistua kohta. Ellen sitten aloita jotakin uutta :D

Oikein kivaa kesäviikkoa kaikille.