Pihamme on tällä hetkellä hyvin violettivoittoinen, kun se keväällä oli keltainen ja sen jälkeen valkoinen. Mikähän on seuraava valtaväri

Terassin vieressä olevan ison kukkapenkin ahkerin kukkija tällä hetkellä on orvokki.

Pihaamme reunustaa yhdeltä sivulta valkoisten syreenien ja violettien unkarinsyreenien muodostama aita. Unkarinsyreenin kukka on melko vaatimaton, tässä viikko sitten vielä nupuillaan.

Syreenipensaiden juurelta heinikosta löytyy rentoakankaalia, jonka voisin siirtää vähän näkyvämmälle paikalle.

Pihlajan juurella yrittää sinnitellä harakankello, jota en muista koskaan siihen istuttaneeni. Sillä raukalla on hyvin vähän multaa ja sekin ansaitsisi paremman kasvupaikan.

Ruohosipulia on monessa paikassa ja olen antanut sen kukkia.

Kivikon reunalla kasvavaa hiirenvirnaa kuivaamme kilpikonnalle herkuksi.

 Myös metsänreunassa kasvavissa lupiineissa on eniten violetteja. Liekö se elinvoimaisin, koska muualla olen huomannut saman asian. Ajattelin leikata violettien kukoistukset pois kun ne ovat lakastuneet ja antaa vain vaaleanpunaisten siementää, jos se tasapainottaisi tilannetta.

Tässä tämän postauksen kasviarvoitus, täytyyhän sellainen aina olla . Tämä matala kasvi tuoksuu hyvin voimakkaasti ja houkuttelee perhosia. Keväällä sen varret ovat aivan kuivat, varpumaiset. Kuka tunnistaa?

Ensi viikolla jään lomalle ja sitten on aikaa keskittyä taas puutarhanhoitoon. Tai jos tämä Suomen kesäsää jatkuu, keskityn palelemiseen ja neulomiseen. Jos joku on tavannut hellettä, sen voisi lähettää meille .