Vietin helatorstain harvinaisen mukavalla tavalla: olin Virpin organisoimalla Tallinnan-matkalla 39 muun innokkaan neulojan kanssa. Kiitos hyvin järjestetystä matkasta, Virpi, ja kiitos matkaseurasta ihan kaikille mukanaolleille.

Vaikka kyseessä olikin neulojien matka, neljä meistä hairahtui kuitenkin myös Viru-keskuksen tee- ja kahvikauppaan. Myönnän että minä olin sillä saralla suurin hamsteri: 200 g kahvia ja 700 g teetä!

Lankaostokseni olivat hyvää keskitasoa - no, tarkistuslaskennan jälkeen vähän yli ;). Mukaan tarttui 3290 g lankaa, josta kylläkin 370 g on menossa ystäville. Lisäksi ostin muutaman puunapin ja pojille valovirkkuukoukut. Ostin myös ompelulankaa, koska muuttotohinassa onnistuin laittamaan kaikki ompelulankani niin hyvään talteen ettei niitä tästä talosta taida enää löytyä :D. (Vuodatus tekee taas blue screenin jos yritän liittää hymiöitä, joten saatte tyytyä näihin alkeishymiöihin.)

Aluksi menimme kimppatakseilla Karnaluksiin, jossa ensikertalainen meinasi mennä ihan pyörryksiin. Ensin tuntui että siellä on niin paljon lankaa ettei mitään osaa ostaa.

Aloitinkin maltillisesti neljällä kerällä hyväksi havaitsemaani tiskirättilankaa, Record 210, joka maksoi reilusti alle euron kerä.

Olen suunnitellut tekeväni itselleni kevyen harmaan villatakin työkäyttöön talveksi. Harmaan siksi, että kaikki värikkäät pooloni jäävät käyttämättä koska ne eivät sovi värikkäiden neuleideni kanssa.

Tällaista "hamaata" unelmankevyttä lankaa tarttui mukaan 500 g. Taitavat punaiset pooloni jäädä ensi talvenakin käyttänmättä :D

Tarkoitukseni oli ostaa ohuita puuvilla- ja bambulankoja, mutta tämä Algarve color jäi ainoaksi :0. Ei sillä etteikö tarjontaa olisi ollut, mutta en kai vain osaa ostaa puuvillalankoja! Tämä on kyllä tosi herkku väri ja sen valinnasta saan kiittää matkaseuraa, joka kannusti ostamaan tätä aluksi suunnittelemani hailakamman sijaan.

Tietysti ostin myös huopuvaa lankaa. Tästä tulee hienoja huopatossuja ja ehkä myös muutama patakinnas.

Ehdimme poiketa myös Sadamarketin lankakaupassa, josta ostin sitten vihdoinkin sitä harmaasävyistä lankaa. Ei siitä ehkä ihan kevyttä villatakkia tule, mutta käypä ainakin niiden värikkäiden poolojen kanssa.

Menomatkalla järjestettiin arpajaiset, joissa voitin hienon palkinnon: kukalla koristetun kesähatun ja ihastuttavia pesuaineita. Kiitos sinulle, kuka sitten tämän arpajaispalkinnon toitkin <3

Oma pakettini kalpeni (ja minä punaistuin häpeästä) saamani paketin rinnalla. Olin tehnyt vain itse suunnittelemani ei-niin-onnistuneen neulatyynyn.

Näkkäri järjesti Etiopia-keräykseen osallistuneiden kesken arvonnan, jossa voitin paitsi ihastuttavia silmukkamerkkejä, myös niiden säiltykseen soveltuvan kotelon. Tosin en uskalla laittaa kaikkia silmukakmerkkejäni samaan koteloon tai ovat kohta kaikki hyvässä tallessa. Nuttujen kerääjällä oli hyviä uutisia tulliasiossa: mitään tullia ei ole tarvinnut maksaa :)

Paluumatkalla koekäytin yhden poikien virkkuukoukuista, mutta en käyttänyt valoa :D ja tein ostamastani langasta yhden tiskirätin. Toista ehdin aloittaa, mutta sitten iski armoton väsy. Menomatkalla tekemäni KAL-huivi sai vähän siipeensä yleisessä valokuvausinnostuksessa ja jätin sen korjaamisen myöhempään ajankohtaan.

Tänään olemme aloittaneet remonttia, joka jatkuu hamaan ensi syksyyn. Siitä enemmän myöhemmin.

Erinomaista viikonloppua ja hyvää kesäloman alkua kaikille koululaisille ja opettajille :)