Huomasin että kevään keltavoittoisuus on vaihtunut valkoisten kukkien ylivoimaan.

Hopeahärkkiä on useassa paikassa. Se tuntuu viihtyvän pihallamme ja kukkii runsaasti.

Syreenipensaamme ovat melko nuoria ja viime talven lumikuorma katkaisi niistä useita oksia. Muutama kukka niissäkin sentään on.,

Tämä vaatimaton pieni kasvi kasvaa pihakuusemme juurella ja lähimetsikössä sitä on runsaasti. Muitakin valkoisia kukkia sattuu silmiini tässä keinulla aamuteetä juodessani: kaunokainen, mansikka ja apila kukkivat kauniisti.

Tällä kertaa arvoituskasvi on tämän näköinen. Olen kyllä itse ostanut sen ja vieläpä ihan lähivuosina, vaan nimi on hukassa. Palautin kasvikirjankin jo kirjastoon, ettei katoa remontin jalkoihin. Pitäisiköhän Ihan ostaa jokin kasvikirja.

Jotta ei olisi liian yksivärinen postaus, loppuun vielä kuva pienestä virkkaamastani matosta. Tämä on Kauhavan kangasaitan sivuilta löytyvä Juhannusruusu-matto, mutta minulta loppui lanka kesken  ja maton kaunis reuna jäi tekemättä. Lanka on Novitan Flip Flopia ja käyttämäni 7 mm koukku oli vähän liian iso. Tällaiset konepestävät pikkumatot ovat näin remontin aikaan erittäin tarpeellisia, kun niihin voi pyyhkiä suurimmat pölyt jaloistaan. Ja kun matto on liian likainen, koneeseen vain ja seuraava käyttöön. Jos nämä tekemäni matot eivät kestä kauempaa kuin tämän kesän, ei haittaa. Niiden tehtävä on vain helpottaa siivousta vähän. Saavat ne silti olla lempivärisiäni .

Aurinko paistaa jo kauniisti ja täksikin päiväksi on luvattu lämmintä. Taidan ottaa tehtäväkseni perata kasvimaan ja siirrellä vähän kukkia paikasta toiseen. Aion siirtyä auringon mukaan ja työskennellä aina siinä kohtaa pihaa johon paistaa aurinko. Tiedän että monet kärsivät näistä helteistä, mutta minulle ne sopivat.

Leppoisaa sunnuntaita kaikille