Puutarhamme on parhaillaan kaikkein värikkäimmillään.

Viime syksynä perustettu kukkapenkki on toisesta päästään liiankin rehevä ja sekava.

Taidan siirtää (keto?)neilikan pois

kultahelokin (kiitos nimikorjauksesta, Tarikka )

ja verikurjenpolven seasta. Verikurjenpolven kukoistuksessa on kutsumaton vieras. Löysin taas eilen yhden muurahaispesän kukkapenkistä . Muurahaiset ovat ainoa eläinlaji jota voin sanoa inhoavani. Terassillamme on ampiaispesä ja tulemme niiden kanssa ihan hyvin juttuun, mutta muurahaisia meillä on joka paikassa. Istahdat mihin tahansa, niin huomaat olevasi muurahaisten keskellä.

Kukkapenkin toisessa päässä kasvaa peurankelloja joita pitää karsia kovalla kädellä etteivät valtaa koko penkkiä. Olen istuttanut niitä myös muualle pihaan sellaisiin paikkoihin jotka saavatkin vallata.

Peurankellojen seasta löytyi myös yksi itsekylväytynyt kehäkukka. Meillä ei ole tänä kesänä kehäkukkaa kuin kilpikonnan terraariossa.

Myös tarha-alpi ja suikeroalpi kukkivat kauniisti. Isutin suikeroalpia pari vuotta sitten seinän viereen kasteluletkun alle jossa kävellään paljon ja se on kestänyt siinä hienosti.

Aidakkeena toimivissa laatikoissa on tänä vuonna vähän ahdasta, kun humalat intotuivat kunnon kasvuun ja isoköynnöskrassitkin viihtyvät hyvin.

Istutin laatikoiden päihin muutaman herneen ja toivon että ne ovat sen verran lähellä taloa etteivät joudu kaikki valkohäntäkauriiden suihin kuten viime vuonna kasvimaalla. Ensimmäistä kertaa sain oppineidenkukan kukkimaan, ehkä minä nyt sitten olen riitävän oppinut puutarhuri .

Aamiaiskatoksen viereen istutin muutaman saamani mehikasvin ja kaksi niistä kukkii. Siellä olevat istutukset ovat vasta ihan alkutekijöissään ja aika näyttää millaiseksi se kohta muodostuu. Meidän on tarkoitus jatkaa pihalaatoitusta polkuna aamiaiskatoksen luo, mutta se jää tänä kesänä sisäremontin vuoksi tekemättä. Ehkä sitten ensi kesänä, tai ehkä sitten ei .

Tällä viikolla pitää tehdä vähän töitä, siis ihan työtöitä, kun olen lupautunut olemaan johtajan sijaisena tämän viikon. Uskon että käytännössä se merkitsee joidenkin laskujen hyväksymistä ja tuskin joudun käymään työpaikalla kuin yhdessä kokouksessa perjantaina. En kuitenkaan lataa työpuhelinta ihan vielä vaan nautin vielä tämän aamupäivän lomasta ja piipahdan kohta Menita Outletissa tapaamassa blogiystävää.

Mukavaa heinäkuun alkua kaikille .