Viime päivien vesisateet ovat tehneet kasveille hyvää, vaikkakin muutamat korkeat kasvit ovat vähän kärsineet liian rankoista kuuroista. Viime syksynä terassin eteen perustettu kukkapenkki hakee vielä muotoaan, mutta on jo hyvällä alulla .

Mäkimeirami on liian hallitseva ja aion siirtää sen joko kasvimaalle tai aamiaiskatoksen viereen, johon perustan pikku hiljaa uutta kukkapenkkiä.

Syyskaunosilmä on aloittanut kukintansa viimeisenä ja tarkoitukseni onkin hankkia penkkiin jotain vielä myöhemmin syksyllä kukkivaa keltaista, valkoista tai violettia melko matalaa perennaa. Ehdotuksia vastaanotetaan mielellään. Ainoa kasvi joka tässä penkissä ei oikein ole viihtynyt on jouluruusu. Liekö sillä liian korkeita tai muuten vain rohmuja vieruskavereita.

Aamiaiskatoksen viereen istutetut mehikasvit kukkivat hauskasti.  Meidän piti tänä kesänä jatkaa pihan laatoitusta terassilta kasvimaan kautta aamiaiskatokselle vievällä polulla, mutta remontti ja minun murtunut varpaani siirsivät sitä projektia ensi kesään. Projekti on kuitenkin aloitettu kukkapenkillä .

Maksaruoho

Villanukkajäkkärä

Kuunliljat kasvavat syreenipensaiden välissä.

Tämä kasvi myytiin minulle jokunen vuosi sitten nimellä lampaankorva (kuulemma suora käännös ruotsinkielisestä nimestä) mutta tietääkö joku sen oikeaa suomenkielistä nimeä. Lehdet ovat nukkapintaiset ja pehmeät, kukkavarsi on n. 30 cm korkea ja kasvi kukkii violetein kukin, joita tässä kuvassa ei vielä oikein näy.

Edit: tämä on nukkapähkämö. Kiitos, ruura.

Tänä vuonna saamme sekä mustaherukkaa

 

että karviaisia

mutta omenasato jää kahteen omenaan. Meillä on huonossa maassa yksi kääpiöomenapuu joka on kärsinyt kauriiden käsittelyssä ja sen ainoa kukkiva oksa katkesi keväällä. Kumma että se on jaksanut tehdä edes kaksi omenaa. Tuo puu pitää palkita sinnikkydestään ja istuttaa parempaan paikkaan.

Ikkunalaudalla ruukuissa kasvaneet chilit kukkivat ahkerasti ja suurin chili on hyvän pituinen.

Sen sijaan kesäkurpitsa ei taida ehtiä edes kukkaan asti tänä(kään) kesänä. Olisikohan ensi kesänä sen kasvilavan paikka

Mukavaa sunnuntaita ja lämpimämpää ensi viikkoa kaikille.