Sain eilen huovutettua kahdet tossut ja sen makkaran .

Kuten moni arvasikin, makkara oli tarkoitettu Grislin leluksi. Valitettavasti vain se ei ollut ihan riittävän kestävä. Grisli sai sen rikki kahdessa minuutissa .

Tässä tossut ennen huovutusta.

 

Nämä tossut ovat minulle, koko 38. Lanka kaksinkertainen Schachenmayr Wash+Filz-it, langanmenekki 148 g, 8 mm koukku. Mitat on otettu Novita kevät 2007 lehden Huopasesta tehtyjen tossujen ohjeesta. Ensimmäinen huovutus 40 asteessa ei riittänyt ja huovutus 60 asteessa haalisti värejä. Lämpöiset nämä ovat ja kivan malliset.

Toiset tossut virkkasin samalla mallilla mutta reilusti isommat yksinkertaisesta Novita Puro Aallokosta 6,5 mm koukulla. Näihin meni 125 g lankaa ja koska yritin saada tossuista samanlaiset, jämäpätkiä jäi melkoisesti. Nämä huopuivat hirmuisesti ja sopivat juuri kuopuksen 36 koon jalkaan. Oikeasti tossut ovat ihan samankokoiset ja kauniin malliset, mutta kamera ei suostunut näyttämään niitä sellaisina.

Eilinen päivä kului maalatessa eteistä ja esikoisen tulevaa huonetta. Kuopus valitsi eteisen väriksi kirkkaanvihreän sillä perusteella, että siitä ehkä myöhemmin tulee hänen huoneensa. Sitä ennen meidän pitää kuitenkin rakentaa uusi eteinen talon toiselle puolelle, mikä ei ole ihan meistä itsestämme kiinni, vaan siitä milloin kunta saa aikaiseksi tehdä tänne osayleiskaavan. Tällä hetkellä kaikki rakentaminen alueellamme tapahtuu poikkeusluvin eikä sellaisen saaminen ole kovin helppoa.

Esikoinen valitsi huoneeseensa värin, jonka nimi on Syvänne. Minusta se muistuttaa jonkin verran mutaa jossa kylvin Haapsalussa . Vaikka väri onkin tumma, en usko sen tekevän huoneesta liian synkkää, vaikka lattia päällystetäänkin mustalla laatalla. Huoneeseen tulee kaksi valkoista ovea (vessaan ja olohuoneeseen) ja tällä hetkellä avoinna olevaan kohtaan huoneiden väliin tulee molemmille puolille koko seinän levyiset vaatekaapit joissa on valkoiset ovet. Lisäksi huoneessa on iso ikkuna etelään. Ja ikkunan alapuolella esikoisen kilpikonnan ulkoterraario .

Tänä aamuna lähdinkin koiran kanssa lähimetsään enkä hakemaan Hesaria kuten yleensä. Jouduimme palaamaan melko pian takaisin hakemaan astiaa, kun löysin kantarelleja. Olen asunut täällä kolmetoista vuotta enkä ikinä ennen ole löytänyt yli puolta tusinaa kantarellia tuosta metsästä . Näistä sai sopivasti sipulia lisäämällä kaksi piirakkaa, kun tein esikoiselle oman juustottoman version. Esikoinen ei suostu syömään juustoa. Tosin jos lupaatte olla kertomatta hänelle, voin paljastaa että hän on usein syönyt tuorejuustoa tietämättään .

Alkuviikolla kävin ostamassa Tarikalle sinistä Bambua Menita Outletista. Löysin samalla itselleni muutaman kerän punaista. Tämä lanka ei kuitenkaan lisää varastoani, vaan vähentää sitä. Ai miksikö? No, minulla oli ennestään 150 g valkoista Bambua joka ei tietenkään riitä mihinkään vaatteeseen. Kun ostin 200 g punaista, saan siitä paidan itselleni, joten lopputuloksena lankavarastoni pienenee 350 g. Neulojan matematiikkaa .

Viikonlopuksi on luvattu käsityösäätä, joten saatan saada seuraavat huopatossut valmiiksi. Niihin käytän Huopasen ja Puron jämiä ja yritän tehdä miehelle sopivat. Hänkin käyttää töissä huopatossuja. Ja ehkä aloitan jotakin suurempaa työtä, vaikka tuosta Bambusta.  Oikein mukavaa viikonloppua kaikille .