Terveisiä Haapsalusta, jossa vietin neljä päivää lasten kanssa. Oli hieno reissu ja juuri sopivan pituinen. Jos olisimme olleet pidempään, olisi pitänyt keksiä pojille ohjelmaa. Neljä päivää meni hyvin uidessa, pyöräillessä ja polkuveneillessä.

Minä nautin Fra Maren kylpylän hoidoista, joista parafiinihoito teki erityisen hyvää murtuneelle varpaalleni. Mutakylpykin oli rentouttava, mutta haju... Luulin ensin että hotellin viemäreissä oli jotakin vikaa . Pesin itseni huolellisesti parikin kertaa kylvyn jälkeen ja vaihdoin vaatteet mutta mielestäni lemusin silti vielä seuraavanakin päivänä. Muuten kokemus oli hieno.

Fra Mare oli nimensä mukaan lähellä merta ja vuoden 2005 tammikuussa meri oli erittäin lähellä kylpylää ja jopa 50 cm kylpylän lattiallakin. Silloin oli ollut hirmuinen myrsky.

Meidän lomallammekin tuli vähintään yksi ukkoskuuro päivässä, mutta yhtä kertaa lukuunottamatta olimme hotellissa sisällä. Lauantaina pyöräilimme Haapsalun keskustaan ja lähdimme takaisin vähän liian myöhään. Pysähdyimme idylliselle rautatieasemalle pitämään sadetta kuten moni muukin pyöräilijä ja jalankulkija.

Kävimme asemalla joka nykyään toimii rautatiemuseona myös vähän paremmalla säällä, mutta niin myöhään ettei museo ollut enää auki. Lapset tutustuivat silti joka ikiseen veturiin ja vaunuun alta ja päältä (kun sisään ei päässyt) ja minä keskityin ihailemaan aseman arkkitehtuuria.

Keskustassa käydessämme kuopus ja paikallinen kissa törmäsivät toisiinsa ja kissan silittelyssä meni tovi jos toinenkin. Kun paikalle tuli enemmän ihmisiä, kissa livahti aidan ali kotiinsa. Kuopus on kyllä kummallinen kissamagneetti. Kuljemme missä tahansa, jopa puolivillit kissat tulevat tervehtimään häntä

Unohdin huolellisesti valitun matkakäsityöni kotiin ja kestin kaksi päivää tekemättä käsitöitä. Kolmantena päivänä oli sitten pakko ostaa pari kerää lankaa ja kamalat bambupyöröt, joilla sain kuitenkin jotenkin kitkuteltua omasta päästä syntynyttä neuletta. Muuta lankaa en tällä kertaa ostanut.

Kyllä tämän reissun jälkeen jaksaa lomailla vielä viikon. Mukavaa viikkoa muillekin.