Koska tälle kesälle suunnitellut raskaammat puutarhatyöt täytyi jättää murtuneen varpaan vuoksi väliin, olen ehtinyt keskittyä terassin vieressä olevaan kukkapenkkiin. Mäkimeirami  oli aivan liian hallitseva ja poistin sen kokonaan.

 

 Esikoinen pelasti pienen osan puskasta kilpikonnan terraarioon.

Salamalla onkin melkoinen kasvimaa: luonnonkasvien lisäksi minttua, sitruunamelissaa, mäkimeiramia, mansikkaa ja kehäkukkaa. Isot pensaat varjostavat terraariota mukavasti ja Salama nukkuukin usein kuumimman ajan päivästä pusikossa. Se reppana kun ei vieläkään osaa kaivautua

Mekoisen autiolta tuo kohta kukkapenkistä näyttää mäkimeriramin poistamisen jälkeen, mutta eiköhän tilanne ensi kesänä ole jo parempi. Ja ainahan tyhjiä kohtia voi paikkailla kesäkukilla . Siirsin yhden kaunokaisen väljempään paikkaan ja ostin kaksi reunusasterin tainta. Niissä on hyvät nuput, mutta katsotaan jaksavatko alkaa kukkia.

Tämä jouluruusu oli kaunokaisen tavoin aivan mäkimeiramin varjossa ja pieni kuin mikä, mutta ehkä sekin saa lisää puhtia kun saa enemmän tilaa ja valoa.

Tämän köynnöskasvin siirsin viime syksynä amppelista kukkapenkkiin ja se näyttää voivan oikein hyvin.

Tämä köynnös puolestaan oli toisessa paikassa maksaruohon seassa ja pääsi sekin avoimempaan paikkaan. Arvatkaas muistanko kummankaan köynnöksen nimeä .

Jaoin liian isoksi kasvaneet kevätesikot ja ostin niiden väliin Dessinminttua, eikun siis mirrinminttua. Toinen taimi on jo melkein syöty ja vieressä oleva ketoneilikkakin vähän kärsii, kun Dessi käyttää sitä ruokaillessaan makuualustana. Ehkä ostan mirrinmintun tilalle jotain vähemmän herkullista .

Asterixia mirrinminttu ei kiinnosta.

Tätä kaveria perheineen puolestaan kiinnostaa kovasti kasvimaani ja sen vieressä kasvavat villivadelmat. Kesäkurpitsaa ei tule tänäkään kesänä, kun kauriit ovat syöneet kukoistukset . Harkitsen vielä uudelleen kasvilavan perustamista. Ajattelin ensin rakentaa sen tiilistä, joita meillä on varaston takana pilvin pimein. Mutta kauriiden vuoksi pitää ehdottomasti rakentaa katollinen kasvilava, että saisimme edes jotain syötävää itsellemmekin. Ovathan nuo valkohäntäkauriit kauniita ja niiden puuhailua on mukava seurata, kunhan puuhailevat muualla kuin kasvimaalla.

Loma on tältä erää lomailtu, mutta perhe lähti vielä joksikin aikaa Pohjois-Karjalaan, joten minulla on vielä iltaisin aikaa käsitöille. Kun koulu ja harrastukset alkavat, oma aika onkin taas kortilla. Pitää pistää puikot viuhumaan kun vielä ehtii . Oikein mukavaa elokuun ensimmäistä viikkoa kaikille.