...ja hyvä niin, sillä kulunut sanonta "pääsen töihin lepäämään" pitää kohdallani paikkansa. Olen viikonlopun aikana pessyt 500 neliömetriä lattiaa!

Remontoitava alue on vain n. 25 neliötä, mutta kun sen pesee parikymmentä kertaa, pääsee siihen viiteensataan. Jos joku tietää näppärämmän tavan siivota pois saumauslaasti, pitäköön tietonsa omanaan. Tärisevät käteni ja hallelujaa huutava selkäni eivät halua kuulla sitä tietoa näin jälkikäteen .

Mies saumasi lattian lauantaina ja pesimme suurimmat liat pois samantien. Varsinainen siivous alkoi sunnuntaiaamuna. Yhtä suuri työ kuin itse pesemisessä oli pesuveden kantamisessa. Esikoisen huoneen viereen tulee WC, mutta se on niin alkutekijöissään ettei siellä ole vielä sen paremmin viemäri kuin tuleva vesikään käytössä. Niinpä kannoimme vettä  nykyisestä kylppäristä. Lattian pesu olikin koko perheen työtä, kun yksi pesi ja toinen kantoi vettä. Välillä vaihdoimme työtä ja toisinaan lapset vapautettiin viettämään viimeistä vapaapäivää. Huomenna sitten alkaa koulu.

 

Ikkunatkin kaipaisivat pesua, mutta ensi viikonloppuna pitäisi vielä tehdä sen verran pölyisiä töitä, että jätin ikkunanpesun suosiolla myöhempään. Toki muut ikkunamme ovat vähän puhtaampia kuin nämä remontissa olevien huoneiden .

Ja myös ikkunan takana on hieman siivottavaa, mutta kyllä tämä tästä, pikkuhiljaa. Suurimmat työt on tehty ja loputkin hyvin suunniteltu .

Käsityöt eivät viime päivinä ole varsinaisesti edistyneet, vaikka perjantaina työpaikan kehittämispäivässä virkkasinkin ahkerasti salomoninsolmuja. Mikään tekeillä oleva työ ei ole lähelläkään valmistumista, joten kuvia käsitöistä saatte odottaa vielä jonkin aikaa.

Oikein hyvää alkavaa viikkoa kaikille.