Esikoinen halusi itselleen ihan perussukat 7 veljeksestä. Minulla oli 130 g vanhaa harmaata Kantria, josta vuosia sitten tein esikoiselle paidan.

 

Koska epäilin langan riittävyyttä ja koska minusta kärjestä aloitetuista sukista saa helpommin sopivan kokoiset ja istuvat, tein sukat kärjestä aloittaen 8-aloituksella.

 

Kantapäästä tein saajan toiveesta vahvistetun.

Lanka ei aivan riittänyt niin pitkiin sukkiin kuin esikoinen halusi ja hän löysi varastoistani kirkkaanpunaista 7 veikkaa. Siitä ei kuitenkaan saanut tehdä raitoja varteen, vaan harmaa lanka piti käyttää ensin loppuun ja sitten jatkaa varsia punaisella. Lankaa kului yhteensä n. 150 g ja puikkoina oli 2,75 mm Knit Pro pyöröt. Kun tein sukat magic loopilla yhtaikaa, sain sukista vaivattomasti samankokoiset ja myös langan käytettyä aivan loppuun asti.

Perheen ollessa vielä lomamatkalla Itä-Suomessa olen pessyt kaikkien vuodevaatteet, siis myös peitot ja tyynyt.  Onneksi on ollut melko kuivaa ja tuulista, niin olen voinut kuivata kaiken ulkona. Minusta vuodevaatteista ja muista paksuista vaatteista tulee vähän tunkkaisia kuivausrummussa kuivatettuina. Yleensä pojat vaihtavat vuodevaatteensa itse - pitkän kitinän, vitinän, rutinan ja mutinan kera  - mutta heidän poissaollessaan jouduin petaamaan heidän vuoteensa. En enää ihmettele miksi kuopus pitää vuodevaatteiden vaihtoa niin suurena operaationa. Katsokaa tätä pehmolelujen määrää . Äkkiseltään laskien niitä on melkein 20.

Asenne pojalla on kyllä kohdallaan, kuten hänen kattoon teippaamastaan kyltistä voi lukea . Tärkein leluista on oikeassa laidassa oleva Pepi-koira, jonka kuopus osti Ikeasta 7 vuotta sitten. Vielä viime syksynä Pepi oli mukana Teneriffalla, mutta nyt se sai jo jäädä kotiin. Vasemmassa reunassa on kissatossut, joita viluvarpainen kuopus käyttää talvisin.

Välillä kuopuksen sänkyyn ahtautuu myös elävä pehmolelu.

Esikoinen on karsinut pehmolelujen määrää kolmeen sitäkin tärkeämpään kaveriin. Isoin pehmolelu on jo kovasti kärsinyt Pimpula, jonka esikoinen sai 1-vuotissyntymäpäivänä. Menita Outletissa käyneet ovat voineet bongata Pimpulan siskon/veljen kaupan ylähyllyltä . Gorillan esikoinen sai monta vuotta sitten naapureilta. Edessä olevan Piip-hiiren tein kun esikoinen oli eskarissa (viikon kuluttua poika menee 7. luokalle) ja niitä saikin sitten tehdä kaikille eskarikavereillekin. Piip on ollut monessa mukana ja muutaman kerran hukassakin. Kuvassa on myös esikoisen tekemä torkkupeitto, joka sekin näyttää olleen ahkerassa käytössä.

Tässä kirjoituksessa on ehkä havaittavissa lievää ikävää (kuten Neferi on aikaisempinakin vuosina havainnut), onhan perhe ollut poissa jo viikon . He aikovat tulla takaisin ensi viikon puolivälissä ja pysähtyä matkalla yhdeksi päiväksi Savonlinnaan. Sitten jatkamme taas ahkerasti remonttia, että saisimme eteisen käyttöön ennen syksyä. Ja varmasti esikoinenkin haluaa muuttaa isompaan huoneeseen mahdollisimman pian.

Oikein pirteää elokuista viikkoa kaikille