Esikoisen entinen huone muuttui oleskelu- ja pelihuoneeksi. Koska se on osittain matalaa tilaa, sitä voisi hyvällä syyllä kutsua myös peliluolaksi .

Sohva oli ennen remonttia olohuoneessamme, mutta ei mahdu sinne enää. Tällaiset pesämäiset sohvat ovat minusta mukavia. Paljon tyynyjä, peittoja ja näyttääpä tuossa olevan lampaantaljojakin. Sohvan sisällä on säilytystila, johon ylimääräiset tavarat saa tungettua. Tosin yläkerrassa ei juurikaan käy vieraita, vaan aula on ihan perheen omassa käytössä, joten kaikki tyynyt ja peitteet saavat olla sikin sokin . Vielä kun sohvan yläpuolelle saa tehokkaan kohdevalaisimen, taidan siirtyä tähän tekemään käsitöitä ja lukemaan.

Hankimme aulaan uuden lipaston, johon mahtuu kunnolla askartelutarvikkeita ja lautapelejä. Löysimme juuri sopivan kokoisen, mutta voi hyvä ihme miten ongelmallista lipaston saanti käyttökuntoon olikaan . Ostimme lipaston huonekalukaupasta, josta se luvattiin meille 2 päivän - maksimissaan viikon - toimitusajalla. Kun lipastoa ei kuulunut vielä kahden viikonkaan jälkeen, mies soitti kauppaan. Kahden ja puolen viikon odottelun jälkeen meille saapui kaksi lautakasaa. Olimme kumpikin siinä luulossa, että oikeassa huonekalukaupassa myydään oikeita huonekaluja. Ikean hinnoilla voi minusta myydäkin tee-se-itse -paketteja mutta ei tuolla hinnalla minkä lipastosta maksoimme. Lipaston kokoaminen tyssäsi kolmanteen ruuviin, jota mies ei enää saanut paikalleen. Koska kyseessä ei tosiaankaan ole mikään halpishuonekalu, mies ei ryhtynyt temppuilemaan ruuvin saamiseksi paikalleen, vaan otti taas yhteyttä liikkeeseen. Kesti viikon (luvattiin kolmessa päivässä), että korjaaja tuli paikalle ja vaihtoi huonolaatuiset ruuvit parempiin. Lopulta usean tunnin väännön jälkeen lipasto tuli melkein valmiiksi. Yhdessä laatikossa oli taas niin huonolaatuisia osia, että se hajosi koottaessa. On tuo lipasto kyllä kaunis ja laadukas, mutta kyseisen liikkeen ovea en enää avaa

 Tässä kuvassa on todiste siitä, että aulaa tosiaan käytetään pelihuoneena. Meillä oli menossa nykyinen lempipelimme Menolippu Pohjoismaat ja olimme tehneet olostamme mukavan riittävällä määrällä peittoja ja tyynyjä . Perheen yhteiseksi joululahjaksi pitäisi hankkia jonkin lautapeli. Mitäs suosittelette?

Lipaston päällä on vanhempieni perheystävän 1970-luvulla tekemä lamppu. En ole mikään retron ystävä, mutta tällä lampulla on tunnearvoa. 

Minulla oli viikonloppuna hieman tavallisuudesta poikkeavaa käsityötä. Kuopuksen koululla järjestetään tällä  viikolla kolme halloween-discoa, ja lupasin tehdä yhteen niistä mutakakkuja. Lupasin, kun en muistanut että mutakakkuleipurimme (eli esikoinen) onkin partiokisoissa. Onneksi löysin niin helpon ohjeen, että onnistuin itsekin leipomaan kakut . Pienin kakku oli omalle porukalle maistiaisksi. Täytyihän leipomuksia maistaa että tiesi niiden olevan myyntikuntoisia.

Neulomisaikaa ei viime aikoina ole liiemmälti ollut, mutta kaikki neljä yhtaikaa samalla pyöröpuikolla olevaa sukkaa ovat jo nilkassa asti. Ja kun aloitin sukat kärjestä, voin tehdä juuri niin pitkät varret kuin viitsin.

Lämmintä loppuviikkoa kaikille.