Melkein päivälleen kaksi vuotta sitten valmistui palmikkoneuletakki, johon en ollut alkuunkaan tyytyväinen. Kolme viikkoa sitten päätin purkaa hihat ja huovuttaa takista liivin. Sen jälkeen liivi jäi taas kaappiin odottelemaan, kunnes vihdoin sain aikaiseksi virkata hihansuihin reunukset ja ommella uudet pienemmät napit. Työhön kului ruhtinaalliset puoli tuntia, mutta jostain syystä aloittamista piti venyttää se kolme viikkoa

 Napinreiät olivat pienentyneet, mutta eivät kuitenkaan huopuneet umpeen. Onneksi olin ostanut Tallinnasta reilun määrän puunappeja ja löysin työhön sopivat napit.

Reunuksen virkkkasin hihoista purkamallani langalla.  Minusta tähän huovutettuun työhön kuuluukin pieni epätasaisuus enkä edes yrittänyt tehdä kauhean siistejä reunuksia.

 

Nappilistaa olisi kyllä voinut höyryttää vähän enemmän ennen kuvausta

 

 Palmikkomalli on otettu muistaakseni Viikinkineuleet -kirjasta. Saattaa se olla myös Punokset puikoille -kirjasta.

Pihassamme oli puuterilunta kun kuvasin neuletta ja palmikko jätti hauskan jäljen lumeen.

 

Talvi on kyllä kaunis vuodenaika. En valita yhtään näitä pakkasiakaan. Mutta odottakaapas kun lumi alkaa sulaa ja tulee kurakelit. Sitten kyllä valitan .

Takin hihoista on jo valmistunut yksi neule, mutta kuvaan sen vasta sitten kun sille on kaveri.

Olen tehnyt kaksi sytomyssyä jo viime vuonna, mutta en ole saanut aikaiseksi toimittaa niitä keräykseen. Viime viikolla Jaana kertoi, että häneltä on hoitojen myötä alkanut lähteä hiukset ja päätin lähettää myssyt hänelle. Tein vielä kolmannen myssyn, että edes joku niistä olisi sopivan kokoinen. Pahoittelen kovasti kuvan laatua. Halusin saada myssyt äkkiä postiin ja kuvasin ne illalla huonossa valossa.

Harmaat on tehty Ukkolan akkain Kierreraita -myssyn ohjeella Novita Tennesseestä ja beige-sinikirjava on Novita Bambusta virkattu perusmyssy.

Oikein kivaa viikonloppua kaikille