Päätin pitää tänään lomapäivän, kun kuopuksen koululääkäriaika oli niin hankalasti keskellä päivää etten olisi ehtinyt muuta kuin ajella ympäri pääkaupunkiseutua, jos olisin mennyt töihin. Ei pahemmin haittaa olla kotona tällaisena aurinkoisena kevättalven päivänä smileyAamulla kuuden paikkeilla olin Grislin kanssa jäällä kävelyllä ja sain ikuisettua aika hienon auringonnousun.
En osa vapaapäivinäkään nukkua pitkään ja sain nauttia oikein pitkästä aamukävelystä kun ei tarvinnut lähteä aamulla töihin.
Kuten kuvasta näkyy, Grislilläkin oli kivaa. Se juoksenteli jäällä ympäriinsä ja jäi välillä haistelemaan kauriiden ja ehkä myös muiden koirien jälkiä.

Kun tulin takaisin kuopuksen koululääkäriltä, alkoikin sitten se portsarin homma. Dessi halusi ulos. Dessi halusi sisään. Asterix halusi ulos. Dessi halusi ulos. Dessi halusi sisään. Dessi...Dessin takia toivon, että ilma lämpenisi pian ja katti voisi nukkua päivät pitkät pihakeinussa. Tai että edes ikkunan voisi jättää auki, niin ei tarvitsisi koko ajan juosta ovelta toiselle päästämässä rouvaa oven oikealle puolelle.Pitkästä aikaa sain käsityönkin valmiiksi. Olen jo jonkin aikaa suunnitellut tekeväni yksivärisestä ja raidoittuvasta tai liukuvärjätystä langasta jonkin kuvioneuleen. Kun sain SNY:ltä helmikuun paketissa kauniin väristä Novita Nallea (Kukkaketo Krassi), päätin että kokeilen yhdistää sitä mustaan lankaan ja tehdä säärystimet. Musta Nalle on joskus kauan sitten pussilankana ostamaani. Kuvio on jostakin lähiaikoina ilmestyneestä lehdestä, mutta en löytänyt kyseistä lehteä enää blush  Säärystimet yltävät polveen asti ja ovat tarkoituksella leveät, koska niitä on tarkoitus käyttää talvisaappaiden päällä suojaamassa housunlahkeita lumelta. Lienevätkö enää tänä talvena tarpeen.  

Silmukoita työssä on 80 ja puikot 3 mm Knit Pro pyöröt. Kerin raitalangan kahteen suunnilleen yhtä isoon kerään ja aloitin langan samasta kohtaa niin sain säärystimistä samanlaiset. Neuloin ne yhtaikaa magic loopilla (mitenkäs minä muutenkaan). Mustaa lankaa kului 54 g ja raidallista 38 g.

Oikein hyvää naistenpäivää kaikille. Minä taidan lähteä pihalle nauttimaan auringonpaisteesta.