Ostin viime kesänä Tallinnasta neljä vyyhtiä musta-harmaa -sävyistä villaa ja ajattelin tehdä siitä itselleni villatakin. Ihastuin kuitenkin kaulasta aloitettavan raglanpaidan malliin ja päätinkin tehdä sellaisen. Mittailin paitaa edelliseen raglanpaitaani ja sovittelin sitä työn edistyessä. Olen oikein tyytyväinen lopputulokseen: paita on juuri sopivan kokoinen takin alla pidettäväksi, mutta hiha-aukko olisi saanut olla hieman isompi.



Koska minulla oli lankaa ostettuna vähintään riittävästi (lähes puolet langasta jäi käyttämättä ja yksi kokonainen vyyhti aloittamatta), yritin aloittaa hihat samalla sävyllä, niin että ne näyttävät jatkuvan kuten vartalo-osakin. Vähän olisi pitänyt vielä keriä tuota tummempaa osaa pois; hihojen alussa on pieni vaaleampi raita. Mutta kelpaa minulle, kun en ole pilkuntarkka smiley



Lankaa kului 318 g, puikot 3,25 mm Knit Pro Harmony -pyöröt ja resorissa 2,75 mm.



Tykkään erityisesti tästä kapeasta tummasta raidasta. Värit liukuivat vyyhidillä varmaan ihan tasaisesti, mutta tässä kohtaa on lisätty niin paljon silmukoita, että raidasta tuli noin kapea.



Tässä langassa värit liukuvat todella kauniisti, niin kuin vironvillassa yleensäkin.



Paitaa kuvatessani huomasin, että terassin lattia vaatisi vähän isompaa huoltoa tänä keväänä. Mies on yleensä keväisin hionut ja öljynnyt terassin, mutta saa katsoa ennättääkö tänä keväänä. Hänen Saabiinsa tuli vähän isompi remontti ja se tuntuu vievän miehen vapaa-ajan melko tehokkaasti.



Esikoinen innostui tekemään pyöräänsä keväthuoltoa. Kuopuskin osti uudet lokasuojat ja kellon, muttei innostunutkaan laittamaan niitä paikalleen. Ehtiihän tuota smiley. Meidän pihamme on vielä pääosin lumen vallassa, mutta hyvin kuvakulmat valiten saa tällaisiakin otoksia:



Omenapuun alla kukkivat krookukset.



Kukkapenkin reunassa on muutama lumikello.



Toisesta kukkapenkistä löytyi helmihyasintin alkuja...




...ja jotain muuta sipulikukkaa. Ehkä kykenen tunnistamaan tämänkin, kunhan se siitä vähän kasvaa.



Asterix otti aurinkoa portailla, mutta Dessi päätti vielä tyytyä ottamaan aurinkoa sohvallasmiley

Toivotan aurinkoista viikkoa kaikille, vaikka Ilmatieteen laitos lupailikin tänne etelärannikolle räntäsadetta.