Olen ollut mukana Goddes Knitsin järjestämässä mysteerihuiviryhmässä jo neljä kertaa, mutta vuoden 2012 huivi oli ensimmäinen valmistunut. Tehdessäni tämänvuotista huivia, selailin myös aikaisempien huivien ohjeita ja huomasin, että vuoden 2010 huivi on pyöreä. Koska en ole ennen tehnyt pyöreää huivia, päätin tehdä sellaisen nyt.

Lanka on Teetee Elegant, jota neuloin 3 mm puikoilla ja lankaa kului 98 g. Huivin läpimitta on n. 90 cm ja olisin voinut pingottaa sen vähän isommaksikin.

'

Täytyy sanoa, että tämä on kaunein tekemäni huivi ja värikin on aivan täydellinen heart. Sen sijaan pingotus on taas aivan kamala, samoin valokuvat. Syksyllä menen kyllä valokuvauskurssille, mikäli sellainen jossain lähistöllä järjestetään! 
Huivi koostui neljästä vihjeestä, joissa jokaisessa oli valittavana neljä erilaista kaaviota. En osannut tehdä päätöstä mitkä kaavioista valitsisin, joten annoin kuopuksen valita. Jotenkin minusta näytti siltä, että poika valitsi monimutkaisimman näköiset wink. Etenkin tuo neloskaavio, joka oli 50 riviä pitkiä ja jossa tehtiin langankiertoja joka kerroksella, oli melkoisen haastava. Ja siinä näkyy erityisen hyvin huono pingotus no
Sen sijaan reunus oli puuduttavan tylsä. Siinä oli 16 kerrosta, jotka olivat 9-13 silmukan levyisiä. Meinasi tulla täydellinen kyllästyminen jo puolivälissä reunusta, mutta tein huivin sisukkaasti loppuun.

Näiden kahden huivin valmistuttua keskityn jonkin aikaa ei-pitsisiin neuleisiin. Puikoilla on parhaillaan yksi villatakki, yksi kesäpaita ja villasukat ja pari keskeneräistä virkkuutakin löytyy. Sekä tietysti se elämäni ainoa ristipistotyö, joka ei ole pääsiäisen jälkeen edennyt mihinkään.