Olin juhannusviikolla poikien kanssa muutaman päivän Berliinissä. Hieno reissu, olisin voinut olla pidempäänkin, mutta kokemuksesta tiedän että kuopuksen kanssa neljä päivää on juuri sopiva aika smiley
Kävimme katsomassa muutaman must-turistinähtävyyden, kuten tässä Berliinin muurin jämät. Poikia kiinnosti eniten moottoripyörämuseo ja teknillinen museo sekä eläintarha ja niissä piti tietysti vierailla. Kivoja paikkoja kaikki, kunhan ne ensin löysi.  Julkinen liikenne toimii kiitettävästi, mutta Berliinissä ei ole turhaan opasteita asemilta nähtävyyksiin. Niinpä toinen eläintarha jäi löytymättä ja vasta kolmas paikallinen osasi neuvoa meidät moottoripyörämuseoon. Tulipa puhuttua saksaakin taas ihan urakalla, ja hyvin pärjättiin vaikken kieltä paljon osaakaan. Toki turisitipaikoissa puhuttiin englantia, mutta pikkukaupoissa ja metroasemilla ei välttämättä.Keskustan arkkitehtuuri oli näyttävää.Sivummalla taas oli tällaisia vehreitä katuja.

Sää suosi muuten, mutta yhtenä päivänä saimme muutaman sadekuuron niskaamme.On se  Berliini niin iso kaupunki,  että minunlaiseni maalaistollo katseli sitä ihan suu auki laughLankavarasto meni reissulla oikeaan suuntaan eli supistui. Ei tosin kovin paljon, sillä tähän Knittystä lölytyneeseen Inflection scarfiin meni vain 100 g lankaa. Ohjeessa huivi on selvästi pidempi, mutta minä halusin tällaisen kaulurityyppisen takin alla käytettävän huivin. Lankavalintani, käsinpestävä valkoinen Gjestal Bris (50 % villaa ja 50 % soijaa) ei ehkä ollut järkevin vaihtoehto, mutta ihanan pehmeän huivin sain. Puikkoina 4 mm Knit Pro Cubiksit, joissa en huomannut mitään eroa pyöreisiin puikkoihin verrattuna.Lankakauppaa ei löytynyt, enkä sellaista  kovasti etsinytkään. Lähikioskissa oli myynnissä saksankielisiä neulelehtiä ja ostin muutaman. Ainakin pari mallia pääsee puikoille vielä tänä kesänä. Yritän ensin keskittyä keskeneräisiin neuleisiin, joista kaksi on ikävässä vaiheessa: saumojen ompelussa. Vaihteeksi paistaa aurinko, joten taidan lähteä ulos ompelemaan paidansaumoja.

Lämmintä loppuviikkoa kaikille smiley