Juu, olen vielä täällä. En ole lopettanut bloggaamista enkä neulomista, mutta koska työn alla on sen verran suuritöinen neule, siitä ei ole vielä paljon kerrottavaa ja vielä vähemmän näytettävää.

Rupesin vihdoinkin tekemään syksyllä Tallinnasta ostamastani liukuvärjätystä villasta takkia. Pari kuukautta meni lankoja ja malleja pyöritellessä kunnes vuoden ensimmäisenä päivänä ryhdyin toimeen. Aloitin hihasta, koska vielä siinä vaiheessa aioin tehdä takin poikittain. Jonkin aikaa hihaa tehtyäni tulin siihen tulokseen, että värit eivät vaihdu kauniisti jos teen poikittain. Niinpä jätin hihan kesken ja ryhdyin tekemään etukappaletta. Koska otan mitat vanhasta takista ja takkiin tuleva punoskuvio on melko suuritöinen, teen etukappaleen kerrallaan ettei tarvitse purkaa molempia jos tulee väärän kokoinen. Tein mallitilkun tällä kertaa riittävän huolellisesti,  ja etukappaleesta tulee juuri sopiva. Vielä pitää miettiä minkälaisen kauluksen teen ja takin kiinnityskin pitää pohtia, mutta eiköhän se selviä ennen kuin kappaleet ovat valmiina.

Eilinen päivä meni vähän toisenlaisissa käsitöissä. Vanha (n. 25 v) uunimme veti viimeisiään ja oli jo useaan kertaan korjattu, ja vihdoin vaihdoimme sen uudempaan. Suurin ongelma oli, että hella oli vähän eri kokoinen kuin vanha (meillä on siis erillisuuni ja keittolevyt) ja mies joutui suurentamaan vähän kivitason aukkoa, mikä ei ole ihan helppo työ eikä suju aivan pienillä työkaluilla. Aukko saatiin sopivan kokoiseksi eikä kivitaso murtunut ja meillä on nyt uusi uuni.

Keittiössä puuhaillessamme huomasin, että harmaapäätikka oli uskaltautunut keittiön ikkunan takana olevan talipötkön kimppuun. Aikaisemmin se on ollut vain metsän laidassa syömässä. Uskalias kuusitiainen oli ruokailemassa yhtaikaa, joten kuvasta näkee hyvin miten iso harmaapäätikka oikeasti on. Hienoa että laji on palannut pihaamme usean vuoden poissaolon jälkeen.

Eilinen uuninvaihto oli sen verran pölyinen operaatio, että lähden tästä siivoamaan olohuonetta ja ruokailutilaa. Meillä on avokeittiö joten pöly pääsi leviämään melko pahasti. Jospa ehtisin villatakinkin kimppuun vielä myöhemmin päivällä.