Sain naapurin mieheltä tilauksen tehdä hänen työrukkastensa sisään sopivat tumput. Koska lankavarastolleni pääsy on yhä haasteellista (suuri osa langasta on remontin vuoksi vaikeasti saavutettavissa) enkä halunnut käydä ostamassa lankaa (syyssupistelut, nääs ), tein tumput sukista jääneistä jämistä, jotka tulivatkin hyvin tarkkaan käytettyä.

Aloitin tumput kärjestä 8-aloituksella ja tein molemmat kerralla magic loopilla, että niistä tulisi varmasti samankokoiset. Minä kun tunnetusti inhoan kerrosten ja silmukoiden laskemista, niin tämä on minulle ihan käytännön syistä paras tapa tehdä parilliset työt. Kärkialoituksen tein siksi, että ajattelin jatkaa varsia toisella värillä jos tämä lanka loppuu kesken. Selkäpuoli on tehty 4o 1n -ribbineuloksella, kämmenpuoli on sileää neuletta, peukalo 2o 1n -ribbiä ja varsi 2o 2 n -joustinneuletta. Käytin 2,75 mm pyöröjä ja lanka on Regia Patch Antik Color -lankaa, josta on aikaisemmin syntynyt jo kahdet sukat. Näillä tumpuilla sain langan kulutettua loppuun - ja syyssupistuksiin taas 41 g miinusta .

Tumppujen teko oli ihan kivaa vaihtelua. Edelliset tumput olen tehnyt silloin kun pojat olivat pieniä ja suostuivat vielä käyttämään tumppuja. Nykyään kukaan perheestämme ei sellaisia käytä, mutta muunlaiset kädenlämmittimet kyllä kelpaavat pojillekin ja minähän olen kämmekkäiden suurkuluttaja. Niillä on jostain syystä taipumus mennä usein hyvään talteen, joten useita pareja on oltava jotta edes yhdet löytyisivät eteisen hyllyltä. Viime yönä kämmekkääni olivat tehneet joukkopaon laukkuuni, josta löysin niitä kolme paria .