Painettuani kaksi päivää pihatöitä lähdin aamulla oikein mielelläni toimistotöihin . Mieskin oli sen verran puhki urakastamme, että siirtyi viettämään kesälomaa autotalliin. Olemme tosi tyytyväisiä viikonlopun aikaansaannoksiin, vaikka tästä on vielä pitkä matka valmiiseen. Lapsetkin huhkivat mukana, varsinkin kun saivat välillä hakea kivituhkaa traktorilla. Multakasa ja laattakivet ovat onneksi aivan tuossa hollilla, mutta kivituhkakasa on naapurin kanssa yhteinen.

Koko tältä alueelta kuorimme pintamaan eli ruohikon pois ja kiviä oli ihan riittävästi, koska tähän on rakennusvaiheessa tuotu täytemaata. Kivituhkan päälle asettelemme samanlaisia laattakiviä joista on tehty polku terassilta portille. Kukkapenkki laajeni ihan kiitettävästi, sillä keskellä penkkiä ollut iso kivi osoittautui 50 x 50 cm asfalttipalaksi ja mies sai kammettua sen pois. Kyllä tähän kelpaa kukkia istutella, sillä saimme kaivettua melko syvän penkin.

Tuossa penkissä ei ole mitään muuta perennaa kuin peurankello takana oikealla ja muutama mätäs kevätesikkoa sekä narsisseja. Kaivan syksymmällä kaikki ylös ja hankin niiden seuraksi tukun uusia kasveja. Toiveissa olisi löytää aurinkoisella paiaklla viihtyviä pääasiassa matalia kasveja jotka kukkisivat eri aikoina, mutta ei kuitenkaan ihan kivikkokasveja sillä niitä on viereisessä penkissä. Siinähän sitä riittää pähkäilemistä ja otan mielelläni erilaisia ehdotuksia vastaan.