Melkein ehtivät sukkasatoon, mutta ei ihan. Ensimmäinen pari valmistui 1. ja toinen 2. päivä marraskuuta. Kuvasin ne vasta viiknloppuna, kun ulkona oli edes hieman luonnonvaloa. Tein sukat yhtaikaa samoilla pyöröillä, mutta jätin vihreät vähän lyhyemmiksi joten ne valmistuivat päivää aikaisemmin.

Löysin englanninkielisen ohjeen Ravelrysta ja vasta tätä postausta tehdessäni tajusin, että malli on julkaistu Ullaneuleessa suomeksi. Tein ensimmäiset sukkani tällä ohjeella jo vuosi sitten ja nyt vasta älysin että ohjeen olisi saanut ihan äidinkielellä 

Aloituksen tein minulle tutulla 8-aloituksella.

Päättelyohjeen olen löytänyt Knittysta ja käytän sitä nykyään melkein aina. Päättely on helppo, mutta lopputulos erittäin joustava.

Vihreät sukat on tehty Cherry Tree Hills Supersock Solids -langasta, jonka olen jokin aikaa (lue: pari vuotta) sitten voittanut Kristan blogin arvonnasta. Kyllä, samasta blogista josta perjantaina kotiutui ihana teetee Cacao -kerä . Olen oikea onnenmyyrä, kun voitin näin ihania lankoja. Lankaa kului 82 g, puikot 2,25 mm 100 cm pitkät Knit Pro pyöröt ja puikoilla oli tosiaan 4 sukkaa kerralla. Ja langat pikkuisen sotkussa välillä . Nämä istuvat kuin hansikas .

Ruskeat sukat - joiden oikea väri näkyy kärkialoituskuvassa - on tehty Neulemaakarin blogiarvonnasta viime keväänä saamastani Cascade Yarns Heritage Solids -langasta. Vaikka nämä sukat ovat kymmenkunta kerrosta pidemmät, lankaa kului silti vain 72 g. Ja  vaikka ihan samalla silmukkamääräällä ja samoilla puikoilla on tehty, näistä tuli vähän isommat. Sopivat silti hyvin minun jalkaani.

Jostain syystä en itse koskaan löydä näin hienoja sukkalankoja, vaan kaikki tänä syksynä tekemäni sukat ovat olleet joko perussukkalankaa tai  joltakulta saatuja ihanuuksia.

Tässä on esikoisen tuleva työmaa. Hänellä on maanantaina koulussa taksvärkkipäivä ja sovimme että hänen taksvärkkinsä on vaahteran lehtien haravointi ja kuljetus lehtikompostiin. Taksvärkillä saatu raha menee paikallisille sotaveteraaneille.