Uusi sivupohja on Tuunarilta, jolle kiitos kauniin oranssista pohjasta.

Viime päivinä on satanut lisää lunta ja pihavalaisimemme näyttää tältä.

Se, joka kaipaa jo lämpimämpää vuodenaikaa, voi katsoa seuraavaa kuvaa. Kuvassa olevat isommat kalat ovat kultapyrstösateenkaarikaloja ja pienemmät intiaaninsulkia.

Meillä kyllä nautitaan talvesta täysillä. Yritimme saada lapsia luistelemaan tänään, mutta he olivat sitä mieltä että on mukavampi leikkiä lumessa kun sitä on niin paljon. Lumitöitäkin on hauska tehdä, kun on kevyttä pakkaslunta. Tosin meillä miesväki tekee lumityöt ihan mielellään, kun käytössä on pieni traktori - siis sellainen päältäajettava ruohonleikkuri johon saa lumiauran eteen. Joku varmaan tietää miksi sellaista kutsutaan... Minä tyydyn kyllä perinteiseen lumikolaan.

Kissalle tämä talvi on ollut kova paikka.  Jos joskus onkin riittävän lämmintä piipahtaa ulkona, on lunta niin paljon että vatsa kastuu .Ja se on tietysti ihan kamalaa. Niinpä Dessi odottaakin kevättä joko leipäkorissa tai kuopuksen tekemän makuualustan päällä.

 

Esikoinen valitteli keskiviikkona että jalat kastuivat partiossa lumihangessa kahlatessa ja tilasi uudet säärystimet, jotka voi vetää saappaiden päälle. Tein pikaisesti nro 7 puikoilla Vesa-sukkalangasta ja 7 veljeksestä hänelle 2o, 2n joustinneuleella säärystimet. Melkoinen ero aikaisemmin nro 2 pukoilla tekemiini säärystimiin . Ei luulisi jalkojen kastuvan kun ensin vetää alle ohuet säärystimet ja saappaiden päälle vielä nämä paksut.

Villatakkini edistyy pikkuhiljaa. Toivon saavani takakappaleen huomenna valmiiksi. SItten onkin enää kappaleiden yhdistäminen ja muu viimeistely. En vieläkään tiedä miten kiinnitän villatakin, mutta eiköhän se selviä aikanaan