Ihana malli, ihana lanka (josta kiitos Leenalle)

Syysaurinko suostui paistamaan sen verran, että ehdin kuvata sukat ulkona ja sain langan oikean värisävyn esiin. Eikös olekin ihan Huopatossusen oranssia .

Langanmenekki 83 g, puikot 2 mm Knit Pro pyöröt. Nämä ovat ainoat metallipuikkoni ja tuntuivat kovin liukkailta. Tulipa ainakin tehtyä tavallista tiukempaa neuletta etteivät silmukat olisi putoilleet. Samalla tietysti käsiala pysyi tasaisena. Tykkään kyllä paljon enemmän puisista puikoista ja aion jatkossakin pitäytyä niissä. Jotenkin vain 2 mm puupuikot tuntuivat niin ohuilta etten uskonut niiden kestävän käytössä ja ostin metalliset.

Varresta tein juuri minulle sopivan pituisen. Tykkään tällaisista vähän pidemmistä varsista.

Ensimmäistä kertaa tein kantapään niin, että lisäsin silmukoita jalkapohjaan ja vähän mietitytti missä kohtaa silmukoita pitäisi ruveta lisäämään.

Sukista tuli kuin tulikin juuri sopivan kokoiset. Ja tarkkasilmäiset varmaan huomaavat koirankarvan jalkapohjassa .

Kuvio oli 8 krs pitsineuletta ja sen oppi nopeasti ulkoa. Tykkään näistä ihan valtavasti .

Pojilla on kahden päivän syysloma ja onnistuin saamaan itsellenikin lomaa. Sain eilen budjetin valmiiksi ja kun en lue työsähköpostia enkä vastaa työkännykkään, ei tarvitse mennä tekemään sitä uusiksi - ainakaan ennen maanantaita .

Emme lähde mihinkään lomailemaan, vaan pysyttelemme kotiseudulla. Tärkeimpänä syynä se, että auton puhallin lakkasi toimimasta ja sain ajan autokorjaamoon vasta ensi maanantaiksi. Syksyllä ei oikein viitsi ajella pidemmälle autolla, jonka tuuletin ei toimi. Saavat samalla sitten korjata auton toisen etuoven, joka juuttui eilen kiinni. Onneksi ei ole kuljettajan ovi .

Muutenkaan emme oikein voisi lähteä yöksi  pois, koska Dessi on lääkekuurilla. Käytin sen eläinlääkärillä sunnuntaina, kun huomasin sen ramppaavan vessasta toiseen. Pelkäsin että sillä on virtsakiviä tai muu tukos, mutta kyseessä olikin onneksi vain virtsatietulehdus jonka pitäisi parantua antibiooteilla. Lääkettä pitää antaa kaksi kertaa päivässä ja Dessi syö sen melko nätisti ruoan seassa. Täytyy vain olla tarkkana ettei Asterix ehdi pistellä Dessinkin annosta poskeensa . Sille kun kelpaa ruoka.

Jospa tässä loman aikana saisi toisetkin puikoilla olevat sukat valmiiksi ja vaikka aloitettua jotain uuttakin. Vielä olisi kaksi ohutta sukkalankavyyhtiä odottamassa ja voisi kai sitä välillä tehdä muutakin kuin sukkia, vaikka sukkasatoa vielä onkin pari viikkoa jäljellä.

Oikein kivaa loppuviikkoa ihan kaikille .