Ostin kesällä Tallinnasta Austermanin Algarve color -puuvillalankaa ja vihdoin loppusyksystä löysin langalle sopivan mallin: Cascade Yarnsin Pretty Mallory. Mutta kuten arvata saattaa, en sitten tehnytkään ihan mallin mukaan . Ohjeessa oli käytetty yksiväristä lankaa, mutta minulla oli sen verran riemunkirjava lanka että katsoin parhaaksi tehdä hihatkin pelkkää sileää neuletta.

Neule on aloitettu kauluksesta ja tehty saumattomana. Lankaa kului 478 g ja puikot sileässä osassa olivat 3 mm ja resoreissa 2,5 mm. Oli jokseenkin puuduttavaa neuloa sileää neuletta suljettuna ja aika monta romaania ehdin lukea tätä neuloessani. Välillä piti neuloa jotain muuta ja tein muutaman tiskikukan, mutta tämä paita on ollut loppusyksyn päätyö.

Näihin raglanlisäyksiin en ole oikein tyytyväinen, mutta muuten tykkään paidasta tosi paljon. Ja kun on tällainen talveton talvi, tämä pääsee heti käyttöön. Villaneuleilla ei ole oikein käyttöä ollut

Olen ihan tyytyväinen viime vuoden langankulutukseeni. Käytin 9611 g lankaa ja ostin 6860 g. Lankavarastoni koko on tällä hetkellä maltilliset 9336 g. Erityisen tyytyväinen olen siihen, etten ostanut ollenkaan sellaista lankaa, joka myöhemmin olisi osoittautunut hukkaostokseksi. Sellaistakin kun on joskus päässyt tapahtumaan . Lisäksi olen neulonut loppuun monta lankaa eikä minulla ole niin hirveästi pikku nöttösiä joista ei saa tehtyä mitään. Jonkin verran näitä jämiä on päätynyt kuopuksen kouluunkin.

Seuraavaksi puikoille pääsee joululahjalanka, josta tulee pipo. Tai sitten teen eilen aloittamani tiskikukan loppuun. Eilinen ilta meni neuloessa ja joululauluja kuunnellessa. Grisli tuntui hieman pelkäävän ilotulitusta, joten en käynyt ollenkaan ulkona illalla. Mies ja pojat ampuivat muutaman raketin.