Ostin jokunen vuosi sitten - kun halvalla sain - pari vyyhtiä Esito kampalankaa. Olen sen jälkeen pyöritellyt vyyhdit keriksi ja aina välillä suunnitellut, että näistä voisi kyllä tehdäkin jotain . Varastolankojen tuhoamisinnossani löysin sitten vihdoin ohjeen, joka oli kuin tälle langalle tehty.

Pitsilized lace- sivustolta löytyi ihana Paabusall.

Vaikka viikolla paistoi aurinko, niin tänään on sitten ollut pilvistä ja sadellut lunta kuin kiusalla, etten vain saisi neuleista kunnollisia kuvia . Tästä epäonnistuneesta otoksesta näkyy kuitenkin huivin malli edes jotenkin.

Käytin huiviin 220 g lankaa ja 3,55 mm puikkoja. Malli on siitä kiva, että sen voi lopettaa kun huivista tulee sopivan kokoinen ja/tai kun lanka on loppumassa.

 Mallikerta oli helppo ja sitä toistettiin 12 kertaa / kerros. Vain joka neljännellä kerroksella neulottiin kuviota, väliin tuli sileitä kerroksia. Huivi on siis mitä mainioin aloittelevan huivintekijän malli ja sopii hyvin neulottavaksi lukiessa.

 Kuvio sopii hyvin juuri villalangalle eikä mallia kannata tehdä kovin isoilla puikoilla. Ohjeessa oli käytetty 4 mm puikkoja, mutta löysän käsialani tuntien otin suosiolla puoli milliä pienemmät käyttöön.

Tästä tuli niin kiva, että harkitsen tekeväni samanlaisen myös vihreänä.