Sain syksyllä SNY:ltä aivan ihanaa sukkalankaa: Hedgehog Fibres Sock Yarn, merinovillaa ja seassa vähän nailonia. Värikin on upea - erilaisia keltaisen sävyjä tummasta aivan vaaleaan. Halusin käyttää langan (100 g) kokonaan, joten etsin kärjestä aloitettavia malleja ja päädyin Ullassa julkaistuun Serpentes-sukkiin.

Ohjeessa oli 64 silmukkaa, mutta tein omani 56 s:lla. Malli on onneksi sellainen että silmukoita on helppo vähentää tai lisätä tarpeen mukaan. Puikot olivat 2,75 mm Knit Pro pyöröt ja tein molemmat sukat yhtaikaa magic loopilla.

Kärjen tein ohjeesta poiketen minulle tutulla 8-aloituksella, jonka ohjeen olen löytänyt Ullasta.

Kantapään tein vahvennettua neuletta, että sukat kestäisivät paremmin käytösssä. Ei näin hienosta langasta tehtyjä sukkia voi pelkkinä yösukkinakaan käyttää, vaikka toisaalta sukkien kuluminen hirvittää jo etukäteen .

Varteen lisäsin silmukoita oman säären paksuuden mukaan ja tein päättelyn Knittystä löytämäni ohjeen mukaan. Siitä tulikin tosi joustava ja sukat pysyvät hyvin ylhäällä olematta kireät varresta.

Kyselyihin siitä miten saan kirjan pysymään auki neuloessani, vastaan että helposti: istun neuloessani risti-istunnassa sängyllä tai divaanilla ja kirja on edessäni. Asento ei ole kaikkein ergonomisin, mutta näin minä olen neulonut aina .

Eilen paistoi pitkästä aikaa aurinko ja oli mitä mainioin ulkoilusää. Vietimme lasten kanssa pitkän ajan pulkkamäessä ja aiomme jatkaa samaa harrastusta tänäänkin.

Iloista sunnuntaita kaikille.