Löysin tämän ohjeen jo alkuvuodesta ja olen kypsytellyt sen toteuttamista siitä asti. Lankakin löytyi ihan omasta varastosta: vuosi sitten hullunhalvalla ostamani Schachenmayr Alpakka Fashion, jota meni 274 g. Tämä on aivan upeaa lankaa, tuntuu että se neuloutuukin ihan itsekseen. Tein samasta langasta keväällä neuleliivin ja ihastuin lankaan ikihyviksi jo silloin. Puikkoina käytin 4 mm Knit Pro Symphonie-pyöröjä ja napit ovat Tallinnasta tuotuja puunappeja. Huivilla on kokoa 42 x 135 cm eli juuri sopivasti tällaiselle lyhyelle käyttäjälle.

Huivi on oikeasti päälläni kauniimpi kuin miltä se kuvassa näyttää. Kuvaajani (10 v) ei kiinnittänyt huomiota moisiin pikkuseikkoihin kuin että huivi on vinossa tai että reunat ovat rytyssä . Ohuemmasta langasta isommilla puikoilla tehtynä huivi laskeutuisi varmasti kauniimmin, mutta minä halusin lämpöisen huivin ja sellainen tästä tuli.

Huivin idea on nappikiinnitys, jonka avulla huivin pystyy pukemaan ylleen usealla eri tavalla. Saa nähdä montako tapaa keksin. Palmikkokuvio on helppo ollakseen noin näyttävä.

Koska aurinko on hellinyt meitä, onnistui myös Hulda-baskerin kuvaus ulkona. Baskerille tulikin heti käyttöä, kun ilma on viilennyt sopivaksi baskerinkäyttökeliksi. Hulda saa vielä kaverikseen loppulangasta tehdyt kämmekkäät.

Poskiontelontulehdus alkaa helpottaa ja olen jo jaksanut ulkoillakin vähän, mutta olen vieläkin melko väsynyt.  Huomenna kutsuu taas arkinen aherrus, ja työtä on varmaan kertynyt viikon sairausloman aikana ihan kiitettävästi. Oikein mukavaa viikkoa kaikille .