Tänä aamuna piti lähteä kotiin tekemään muuttosiivousta yhdessä siivousfirman kanssa. Vaan eilen illalla mies soitti, että putkimiehet olivat jättäneet työnsä kesken eikä meille tule vettä . Mies oli kai ollut vähän pahana, koska putkimiesten pomo lupasi lähettää jonkun tekemään työn loppuun tänään. Heidän tuloonsa uskon kyllä vasta kun näen; sieltä on ennenkin jätetty tulematta. Putkimiesten eilinen päivä oli mennyt sulatellessa putkia, koska he olivat torstaina jättäneet teknisen tilan oven auki ja kaikki oli jäätynyt . Tämän mokansa vuoksi he olivat perjantai-iltapäivänä suunnilleen samassa vaiheessa kuin torstaiaamuna aloittaessaan.

Eniten tässä harmittaa se, että siivooja on koko ensi viikon täystyöllistetty ja täytyy yrittää itse räpeltää siivous. Ammattilaiselta se olisi käynyt paljon nopeammin ja paremmin. Onneksi ensi viikolla on aikaa, kun olemme lomalla koko perhe. Jatkamme siis hotelliasumista vielä muutaman päivän ja teemme remonttia samalla kun putkimiehet tekevät omaa osuuttaan - toivottavasti tällä kertaa loppuun asti. Ehdimme varmasti ainakin aloittaa takan päällystystä ja laittaa listoja paikalleen.

Koska tänään ei tarvitsekaan siivota, aion ulkoilla lasten kanssa. Olen jo ehtinyt viedä kaikki talviulkoilluvälineemme kotiin, mutta saahan ne sieltä. Tosin tänään taitaa olla liian kylmää lähteä jäälle hiihtämään. Olemme viime päivinä ulkoilleet lennättäen esikoisen lennokkikerhossa tekemää lennokkia, joka onkin lentänyt hyvin melkein tyynessä pakkassäässä.

Muutaman kerran lennokki on jo ollut puussa; tässä kuvassa niin ylhäällä että tarvittiin mies ottamaan se alas. Pojat olivat yrittäneet itse ja onnistuneet saamaan puuhun myös suksen ja sauvan . Lopulta he yrittivät kaikkea alas jääkiekkomailalla, jota eivät kuitenkaan onnistuneet enää saamaan puuhun jumiin. Nauroin niin hervottomasti ettei kuvaamisesta meinannut tulla mitään ja esikoinen oli jo suuttua, kun äiti vain nauraa kamera kädessä eikä auta. Tosin minusta ei olisi ollut muutenkaan auttajaksi, koska lennokki oli niin ylhäällä ettei mieskään meinannut saada sitä alas.

Pojat ovat jo pakanneet osan tavaroistaan ja kuopus otti yhden pahvilaatikon askartelukäyttöön. Hän teki eläintaksin, jossa on hyvä kuljettaa pehmoleluja.

Parina iltana olemme ihailleet ainakin melkein täyttä kuuta, joka nousi meren takaa nopeasti ja vaihtoi väriä oranssista sinertävän valkoiseksi.

Käsityösaralla ei ole mitään valmista. Olen neulonut jopa melko ahkerasti omaa neulepaitaani, mutta xl-koon tekeminen 2,5 mm puikoilla ottaa aikansa. Välipaloina olen virkannut verhoviritelmiä keittiöön, mutta ne valmistuvat vasta kun olemme muuttaneet. Eilen illalla aloitin sukkia Drops Deligtista - teki vain mieli neuloa sukkia . Ei tämä kaikki muu oheistyö tietenkään varsinaisesti nopeuta paidan valmistumista, mutta pitää tekijän mielen virkeänä.

Mukavaa talviviikonloppua kaikille ja hiihtolomaa niille joilla sellainen on.