Varakodin lähellä on tosi vaihtelevat ja kauniit kävelymaastot ja koska oma kotimme on metsän keskellä, on välillä kiva kulkea kunnollisia valaistuja polkuja pitkin. Tosin nämä kuvat on otettu niin aikaisin ettei keinovaloa vielä tarvittu. Rannassa näkyy usein joutsenia, mutta nämä eivät ole mitään leivällä syötettyjä citylintuja vaan uivat rauhassa ihmisistä välittämättä.

Pihlaja on punaisenaan marjoista ja näimme vähän erilaisenkin marjan .

Esikoinen onnistui potkaisemaan pallon ylös puuhun, mutta onneksi runko oli niin ohut että pallon sai alas ravistelemalla runkoa. Tosin esikoinen olisi varmaan mieluumin kiivennyt hakemaan pallon .

Asuinpaikkamme lähellä on ollut vanha kartano ("linna"), jonka pihalla on hieno aurinkokello. Tuollaisen voisin haluta omalle pihallemmekin.

Käsityöt ovat edenneet parin tiskirätin ja yhden revontulihuivin verran. Otin huivin aamulla pingotuksesta, mutta en kuvannut vielä. Huivin pingotus ei ollut oikein onnistunut, kun jouduin pingottamaan sen pyyhkeen sisään saunan lauteille. Varakodissa ei ole oikein kunnollista pingotuspaikkaa, jollen sitten kehittele jotain parvekkeelle. Katsotaan...

Oikeassa kodissamme keittiön, olohuoneen, ruokailuhuoneen ja kylppärin purku on edistynyt huimaa vauhtia, kertoi paikalla käynyt mies. Ajattelin mennä käymään siellä illalla ja ottaa muutamia kuvia. Tämä ennakkovaroituksena - voi olla vähemmän kaunista katsottavaa seuraavassa kirjoituksessa .