Kävimme lauantaina miehen kanssa läheisessä puutarhamyymälässä ostamassa turveharkkoja ja samalla kärryyn hyppäsi parikymmentä perennaa. Käytin niiden istuttamiseen koko iltapäivän, koska aina muutaman taimen istuttamisen jälkeen piti istahtaa keinuun katsomaan miltä tulos näyttää. Ajattelin että istutan kasvit kerralla oikeisiin paikkoihin ettei tarvitse siirtää niitä ainakaan ennen ensi kesää . Suurena apuna oli esikoisen piirtämä suunnitelma, jota hän muokkasi istutuksen edetessä.

Ideana on että jokin kohta penkistä kukkisi koko kesän ja värimaailma on keltaista, valkoista ja violettia. Kasveina ovat kultahelokki, kevätesikko, verikurjenpolvi, kaunokainen, kultatyräkki, tuoksusyyshohdekukka, syyskaunosilmä, jouluruusu (ainoa miehen valitsema kasvi), sarviorvokki ja peurankello. Seassa on pari ruhosipulitupasta ja reunoilla on mansikantaimia. Tyhjiin väleihin istutan vielä sipulikasveja. Toistaiseksi on vähän on autiota ja joutuu käyttämään luovuutta että näkisi kukkapenkin ideani mukaisena .

Ruman reunanauhan ajattelimme peittää pienillä keraamisilla patsailla ja kauniilla kivillä, joita pojat suunnittelivat maalaavansa.

Käsityöt ovat edenneet jonkin verran, mutta mitään valmista ei ole esitellä. Osallistuin Novitan Neulomon huivivaihtoon ja tekemäni huivi on pingotusta vaille valmis, mutta siitä tulee kuva vasta kolmen viikon kuluttua kun vaihto on ohi. Esikoisen superpaksu 7 mm puikoilla neulottava poolo edistyy kovaa vauhtia vaikken ole sitä paljon neulonutkaan. Ja seuraavaksi puikoille hyppäävät vaihtokaupaksi tehtävät tossut. 

Meidän piti käydä viikonlopun aikana Hämeenlinnan keskiaikamarkkinoilla, mutta kuopus sairastui flunssaan. Lupasin pojille että leivomme pullaa tänään ja lähden tästä tekemään taikinaa. Mukavaa sunnuntain jatkoa.